Gezi Yazıları
Gezi

Dünyadaki En Harika ve Rekor Kıran 10 Obruk

Maceraperest dostlarım, dünyanın en büyüleyici obruklarından bazılarında yapacağınız bir yolculuğa hoş geldiniz! Obruklar, doğanın gösteriş yapma şeklidir ve bu jeolojik harikalar her zaman etkilemeyi başarır. Yerdeki bu gizemli açıklıklar, dünyanın dört bir yanındaki insanların hayal gücünü ele geçirdi.
Bazı düdenler, yüzmek veya dalmak için mükemmel olan kristal berraklığında su ile doludur, diğerleri ise benzersiz ekosistemlere ve nadir bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapar. İster hevesli bir maceracı olun, ister bir sonraki seyahatinizde keşfedilecek doğal güzellikler arıyor olun, bu obruklar sizi kesinlikle hayrete düşürecek. Yürüyüş botlarınızı giyin, güneş kreminizi alın ve dünyanın dört bir yanındaki en ünlü obruklardan bazılarında bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın.

10 Büyük .

“Maceraperest dostlarım, dünyanın en büyüleyici obruklarından bazılarında yapacağınız bir yolculuğa hoş geldiniz! Obruklar, doğanın gösteriş yapma şeklidir ve bu jeolojik harikalar her “

Maceraperest dostlarım, dünyanın en büyüleyici

Maceraperest dostlarım, dünyanın en büyüleyici obruklarından bazılarında yapacağınız bir yolculuğa hoş geldiniz! Obruklar, doğanın gösteriş yapma şeklidir ve bu jeolojik harikalar her zaman etkilemeyi başarır. Yerdeki bu gizemli açıklıklar, dünyanın dört bir yanındaki insanların hayal gücünü ele geçirdi.
Bazı düdenler, yüzmek veya dalmak için mükemmel olan kristal berraklığında su ile doludur, diğerleri ise benzersiz ekosistemlere ve nadir bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapar. İster hevesli bir maceracı olun, ister bir sonraki seyahatinizde keşfedilecek doğal güzellikler arıyor olun, bu obruklar sizi kesinlikle hayrete düşürecek. Yürüyüş botlarınızı giyin, güneş kreminizi alın ve dünyanın dört bir yanındaki en ünlü obruklardan bazılarında bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın.

10 Büyük Mavi Delik, Belize MÖ 1831

Büyük Mavi Çukur, Belize açıklarında dev bir sualtı çukurudur ve dünyanın en ünlü dalış alanlarından biridir. Delik 1000 fit (305 metre) genişliğinde ve 400 fit (122 metre) derinliğindedir. Gizemli olduğu kadar büyüleyici de bir doğa harikası.
Belize kıyılarında bulunur, ancak Büyük Mavi Çukur'un asıl büyüsü içinde olandır. Dalgıçlar, kristal berraklığındaki sularını keşfedebilir ve renkli balıklardan mercan resiflerine kadar tüm deniz yaşamı dünyasını keşfedebilir.
Ve obruğun ürkütücü güzelliğini de unutmayalım. Derin mavi su, pürüzlü kenarlar ve karanlık derinlikler, bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi başka bir dünyaya ait bir atmosfer yaratıyor. Orada ölen yüzlerce dalgıcın cesetlerini tutmasının bir faydası yok.
Bu nedenle, hem nefes kesici hem de ürkütücü bir macera arıyorsanız, Belize'deki Büyük Mavi Çukur'a gidin. Scuba ekipmanınızı alın ve yola koyulun!

9 Dean's Blue Hole, Bahamalar

Dean's Blue Hole, 656 fit (200 metre) derinliğe ulaşan, dünyanın bilinen en derin sualtı obruklarından biridir. Bu, Empire State Binası'nın yüksekliğinden daha derin! Bahamalar'daki Long Island'da bulunan burası, birçok macera arayan kişinin çekici bulduğu popüler bir mekandır.
Ama Dean's Blue Hole'u gerçekten ayıran şey, serbest dalış için sıcak bir nokta olmasıdır. Bu doğru; insanlar bu derinliklere solunum cihazı olmadan dalıyor. Deli hakkında konuşun! Ancak orada birkaç dünya rekoru kırıldı.
Ama merak etmeyin, Dean's Blue Hole'un güzelliğinin tadını çıkarmak için profesyonel bir serbest dalgıç olmanıza gerek yok. Ziyaretçiler yüzebilir, şnorkelle yüzebilir veya sadece sahilde uzanıp muhteşem manzaraların tadını çıkarabilir.
Derin maviliğe dalmak istiyorsanız, Bahamalar'daki Dean's Blue Hole'a bir gezi yapın. Sadece hava almak için yukarı gelmeyi unutma!

8 Xiaozhai Tiankeng, Çin

Xiaozhai Tiankeng, genişliği 1.968 fit (600) metre ve derinliği 1.640 fit (500 metre) olan dünyanın en büyük düdenidir. Çin'in Chongqing bölgesinde bulunur.
Chongqing Belediyesinde bulunan rekor kıran Xiaozhai Tiankeng düdeni, ekstrem sporcuların rüyası olarak öne çıkıyor. Bu büyük düden - ve büyük derken, büyük demek istiyorum - bir yeraltı mağaraları ve şelaleler ağıyla çevrilidir. Bir macera filminden fırlamış gibi.
Obruğun kenarından bungee jumping yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bir adrenalin patlaması arıyorsanız, Xiaozhai Tiankeng sizi korumuştur.
Daha önce gördüğünüz her şeyden daha büyük ve daha iyi bir düden macerası için Çin'deki Xiaozhai Tiankeng'e gidin.

7 Devil's Düdeni, Teksas, ABD

Evet! Teksas'taki Devil's Sinkhole'u kontrol etmek için Lone Star State'e gidiyoruz. Şeytan Düdeni, bir düden tarafından oluşturulmuş büyük bir dikey mağaradır. Mağara, Meksika serbest kuyruklu yarasalarının dünyadaki en büyük kamplarından birine ev sahipliği yapıyor.
Doğru arkadaşlar, bu obruğun içinde milyonlarca yarasa yaşıyor. Ve doğru zamanda orada olacak kadar şanslıysanız, gece beslenme çılgınlığı için havalanan yarasalara tanık olabilirsiniz. Bir korku filminden fırlamış gibi ama iyi anlamda. Ama merak etmeyin, yarasalar size göre değilse, Devil's Sinkhole'da çarpıcı kaya oluşumları ve güzel şelaleler gibi birçok ilgi çekici yer vardır.
Teksas'ın kalbinde yer alan Devil's Sinkhole, milyonlarca yıldır var olan bir doğa harikasıdır. Derinliği 300 fitten (90 metre) fazladır. Vahşi yanınızı kucaklamaya ve Devil's Sinkhole'un harikalarını deneyimlemeye hazırsanız, Texas sizi bekliyor.

6 Guatemala Şehri Düdeni, Guatemala

2010 yılında, Guatemala Şehri'nin ortasında büyük bir odan açıldı, birkaç binayı yuttu ve 100'den fazla insanı öldürdü. Bir felaket filminden fırlamış gibiydi. Ancak ilk şoka rağmen, çukur Guatemala City'de popüler bir turistik cazibe merkezi haline geldi.
Ziyaretçiler, 65 fit (20 metre) genişliğe ve 300 fit (90 metre) derinliğe sahip olan obruğun büyüklüğüne ve derinliğine hayran kalabilirler. Düdenden çelik halatla geçmek ister misiniz? Bu doğru; dünyanın en kötü şöhretli obruklarından birinin üzerinden uçabilirsiniz.

5 Bimmah Düdeni, Umman

Bimmah Düdeni, kristal berraklığında mavi suları ve kireçtaşı mağarasıyla Umman'da popüler bir turistik yerdir. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri çeken bir doğa harikası. Devasa bir yüzme havuzu gibi, sadece ayak parmaklarınızdaki ölü deriyi kemirecek bir sürü küçük balık var.
Ancak, Bimmah Düdenini asıl ayıran şey, büyüleyici kaya oluşumları ve çevredeki kayalardan suya uçurumdan atlayabilmenizdir. 90 fit (27 metre) yüksekliğe kadar masmavi sulara atlayabilirsiniz.
Ancak uçurumdan atlamak size göre değilse, arkanıza yaslanın ve çevredeki plajda rahatlayın ya da serin, canlandırıcı suya dalın. Mayonuzu unutmayın!

4 Dragon Hole, Güney Çin Denizi

Dragon Hole, 987 fit (300 metre) derinliğe ulaşan, dünyanın bilinen en derin su altı düdenidir. Güney Çin Denizi'nde bulunan Paracel Adaları'nda yer alır ve adalılar ona "göz" derler. Dünyanın en eşsiz ve nadir deniz canlılarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır.
Efsaneye göre Ejderha Deliği, yüzyıllardır çevredeki sularda terör estiren dev bir deniz ejderhasına ev sahipliği yapıyor. Belki de Ejderha Deliği'ne derin bir dalış yapar ve ejderhayı kendi gözlerinizle görüp göremeyeceğinizi görürsünüz!
İçinizdeki maceracıyı kucaklamaya ve Dragon Hole'un gizemlerini keşfetmeye hazır mısınız? Güney Çin Denizi'ne gideceksiniz.

3 Ik-Kil Cenote, Meksika

Dostlar! Meksika'da bir maceraya hazır mısınız? O halde yüzyıllardır ziyaretçilerini büyüleyen bir doğa harikası olan Ik-Kil Cenote'den başka bir yere bakmayın. Ik-Kil Cenote, gökyüzüne açık ve doğal bir tatlı su havuzuna sahip bir düdendir.
Yüzücüler ve dalgıçlar arasında popüler olan bu obruk, Yucatan Yarımadası'nın kalbinde yer alır. Ik-Kil Cenote, yemyeşil bitki örtüsü ile çevrilidir ve bu bir peri masalından fırlamış gibidir.
Çevredeki kayalıklardan aşağı doğru çağlayan bir şelale ve uçurumdan atlamak için mükemmel bir platform görebilirsiniz. Kendinizi cesur hissediyorsanız, 14 fit (4,3 metre) yükseklikten suya atlayabilir veya etrafta süzülerek cenote'nin güzelliğini izleyebilirsiniz.

2 El Zacatón Çukuru, Meksika

Meksika'da başka bir yüzme macerasına hazır mısınız? O halde kesinlikle bir su sıçraması yaratacak doğal bir obruk olan El Zacatón'dan başkasına bakmayın. El Zacatón, 918 fit (280 metre) derinliğe ulaşan su dolu bir düdendir. Meksika'nın Tamaulipas eyaletinde bulunuyor. Ancak bunun sizi korkutmasına izin vermeyin çünkü kristal berraklığındaki su yüzmek ve dalmak için mükemmeldir.
El Zacatón'un gerçekten harika olan yanı, suyun o kadar berrak olması ki, dibe kadar tüm yolu görebiliyorsunuz. Ve yaklaşık 30°C (86°F) sıcaklıkta, sıcak bir günde serinlemek için mükemmel bir yerdir. El Zacatón, deneyimli dalgıçların obruğun derinliklerini ve su altı mağaralarını keşfedebileceği popüler bir teknik dalış noktasıdır.
Dalmaya ve El Zacatón'un derinliklerini keşfetmeye hazırsanız, Meksika sınırını geçin. Mayonuza ve sağlıklı bir macera duygusuna ihtiyacınız olacak!

1 Maelstrom, Norveç

Maelstrom, Norveç kıyılarındaki sularda oluşan güçlü bir girdaptır. Teknik olarak bir düden olmasa da, ülkeyi yüzyıllardır büyüleyen bir doğa olgusudur. Lofoten Adaları kıyılarında dönen Maelstrom, 16,5 fit (5 metre) derinliğe ulaşabilen bir girdap oluşturan iki güçlü okyanus akıntısının karşılaşmasından kaynaklanır.
Ancak bunun sizi korkutmasına izin vermeyin çünkü The Maelstrom aynı zamanda dalgalarda gezinmek isteyen heyecan arayanlar için de popüler bir mekandır. Kano, sörf ve hatta dalış (deneyimli olanlar için) için popüler bir destinasyondur. Sizi girdabın tam kalbine götürecek bir tekne turu bile var; sıkı tutunun!

Dünyadaki En Harika ve Rekor Kıran 10 Obruk konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?
Sizi girdabın tam kalbine götürecek bir tekne turu bile var; sıkı tutunun!

-