Toplum Yazıları
Toplum

İnsanların Kaybettiği 10 Gülünç Büyük Şey

Hepimiz anahtarları, telefonları veya benzeri küçük nesneleri kaybetmenin hüsranını hissetmişizdir. Hatta bazı insanlar arabalarını büyük bir garajda veya dışarıda geçirdikleri bir geceden sonra kaybetmiş olabilir. Ancak bu anlık yanlış yerleştirmeler pek de muamma değildir.
Sağduyu bize büyük veya ağır bir nesneyi kaybetmenin zor olması gerektiğini söyler. Tarih, çoğu zaman olduğu gibi, farklı bir hikaye anlatır. Bilim adamları ve güvenlik servisleri de dahil olmak üzere en zeki insanların bile burnunun dibinden bazı büyük şeylerin aniden kaybolması duyulmamış bir şey değil. İşte gizemli bir şekilde kaybolan on büyük nesne.

10 Batıklar

Singapur, Malezya ve Endonezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerini çevreleyen denizler, İkinci Dünya Savaşı sırasında Müttefikler ve Japonlar .

“Hepimiz anahtarları, telefonları veya benzeri küçük nesneleri kaybetmenin hüsranını hissetmişizdir. Hatta bazı insanlar arabalarını büyük bir garajda veya dışarıda geçirdikleri bir geceden “

Hepimiz anahtarları, telefonları veya benzeri küçük

Hepimiz anahtarları, telefonları veya benzeri küçük nesneleri kaybetmenin hüsranını hissetmişizdir. Hatta bazı insanlar arabalarını büyük bir garajda veya dışarıda geçirdikleri bir geceden sonra kaybetmiş olabilir. Ancak bu anlık yanlış yerleştirmeler pek de muamma değildir.
Sağduyu bize büyük veya ağır bir nesneyi kaybetmenin zor olması gerektiğini söyler. Tarih, çoğu zaman olduğu gibi, farklı bir hikaye anlatır. Bilim adamları ve güvenlik servisleri de dahil olmak üzere en zeki insanların bile burnunun dibinden bazı büyük şeylerin aniden kaybolması duyulmamış bir şey değil. İşte gizemli bir şekilde kaybolan on büyük nesne.

10 Batıklar

Singapur, Malezya ve Endonezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerini çevreleyen denizler, İkinci Dünya Savaşı sırasında Müttefikler ve Japonlar arasındaki savaşlarda batan yüzlerce gemi enkazıyla doludur. Böyle bir savaş, 27 Şubat 1942'de Endonezya kıyılarında Hollandalılar tarafından yönetilen Java Denizi Savaşı idi. Toplamda on dört gemi dahil oldu, ancak sonunda sadece iki gemi kalacaktı.
2002'de dalgıçlar batıkları keşfetti, ancak 2016'da Hollanda batıklarından ikisinin kayıp olduğu bildirildi. Deniz yatağında sadece izleri kaldı.
Bölgedeki diğer batıklarda yasa dışı kurtarma çalışmaları yapıldığına dair kanıtlar var, ancak uzmanlar derinliğin iki gemiyi hareket ettirmeyi neredeyse imkansız hale getireceğini söylüyor. Bunu yapmak için gereken ekipmanın boyutu ve alacağı süre, herhangi bir girişimin de fark edilmeme ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Keşif, savaşın 75. yıldönümü öncesinde yapılan bir sefer sırasında yapıldı. Endonezya Donanması daha fazla araştırma yapmayı kabul etti.

9 Bir Deniz Veri İstasyonu

İnşası sadece 300.000 Euro'ya mal olmuş olabilir - belki de temelde bir su altı gözlemevi için beklediğinizden daha az - ancak Alman bilim adamları, sağladığı verilerin paha biçilemez olduğunu söylediler. 21 Ağustos 2019'da değerli ekipmanlarından çevreyle ilgili veri almayı bıraktıklarında ne kadar şaşırdıklarını bir düşünün. Dalgıçlar kontrol etmeye gittiklerinde tek buldukları şey yırtık bir elektrik kablosuydu.
2016 yılında kurulan veri istasyonu, olması gerektiği yerde, Danimarka sınırına yakın yasak bir alanda yaklaşık 22 metre derinlikte bulunamadı. Güvenlik o kadar katı ki, yerel balıkçıların bölgeye girmesine bile izin verilmiyor, bu da ortadan kaybolmayı daha da tuhaf hale getiriyor. İstasyonun ağırlığı, bilim adamlarının ortadan kaybolmanın arkasında gelgit, hayvanlar ve fırtınalar olduğunu ekarte etmelerine izin verdi. Güvenebilecekleri tek şey, herhangi bir şüpheli faaliyeti veya yakınlardaki plajlara vuran ekipman bulgularını bildirmek için tanıklara başvurmaktı.

8 Bir ordu

Antik dünya bize pek çok cevaplanmamış ve cevaplanamayan soru veriyor ve bunlardan birden fazlası orduların gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla ilgili. Bir örnek, Roma ordusunun Dokuzuncu Lejyonudur. Britanya'da konuşlanmış olan Dokuzuncu Lejyon, eski Roma'nın en yetenekli savaşçılarından yaklaşık 5.000'ini içeriyordu. Ancak, görünüşe göre yerli İngilizleri kontrol altında tutmakta zorlanıyorlardı.
2. yüzyılın ilk yarısında İmparator Hadrian'ın saltanatı sırasında, Romalılar isyanlarla o kadar sarsıldılar ki, İmparator ziyaret etmek zorunda kaldı. Bunu yaparken, İskoçya ile İngiltere arasında şimdi kendi adını taşıyan ünlü duvarı planladı. Ninth Legion'a gelince, popüler hikaye, bir romana ve bir filme ilham vermeye devam eden, güçsüz bir hikayede isyancılardan oluşan bir paçavra ordusu tarafından yenildikleridir.
Pek çok tarihçi aynı fikirde değil ve bir süre lejyonun Orta Doğu'ya nakledildiği ve Britanya'dan kaybolmalarının tek nedeninin bu olduğu inancı hakim oldu. Bununla birlikte, diğerleri bunun kanıtlarının yetersiz olduğuna işaret ederek ilk teoriyi daha makul kılıyor. Daha fazla arkeolojik kanıt bulunmadan Dokuzuncu'nun ortadan kayboluşunun gizemi devam ediyor.

7 Kayalar

İngiltere'deki Viktorya dönemi toplumu, tuhaflıkları ile biliniyordu ve bunlardan biri, ailenizin bazı kayalarla fotoğrafını çekmek için en iyi kıyafetlerinizi giymeyi içeriyordu. "Düzensiz" kayalar, Buz Devri'nin 450.000 yıllık kalıntılarıydı ve Birmingham şehrinin her yerine dağılmış halde bulunabiliyordu. İnsanlar kayaların nereden geldiğini düşünmeye başladıkları 1800'lerde bilimsel entrikanın merkezi nesneleri haline gelen kayaları merak ediyorlardı.
1890'da araştırmacılar taşların yerlerini bir harita üzerinde işaretlediler, ancak o zamandan bu yana geçen yüzyılda 200 kayanın yarısından fazlası kayboldu. Özellikle büyük olanı, 8 x 5 x 3 fit (2,4 x 1,5 x 0,9 metre) ölçülerindeki Rowheath kayası olarak bilinir. En son 1923'te fotoğraflandığından beri nerede olduğu bilinmiyor.

6 Bir yıldız

Kuşkusuz, şimdiye kadar "kaybedilen" en büyük nesne, 2019'da Kinman Cüce galaksisindeki yıldızdı ve o kadar büyüktü ki bilim adamları bile onu bir "canavar yıldız" olarak tanımladı. Güneşimizden yaklaşık 2,5 milyon kat daha parlak parlıyordu. 2001 ile 2011 yılları arasında gökbilimciler tarafından geniş çapta izlendi çünkü büyük ve dengesizdi ve evriminin son aşamasında olduğuna inanılıyordu. Kütlesini büyük patlamalarla dışarı atıyordu ve bilim adamları, yıldız döngüsünün sonuna yaklaşırken bir süpernova patlamasının yakın olacağını düşünüyorlardı.
Bu, İrlanda'nın Dublin kentinden bir araştırma ekibinin 2019'da buna dikkat etmesine neden oldu çünkü büyük yıldızların hayatlarının sonunda nasıl davrandıkları hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorlardı. Ancak teleskoplarını açtıklarında yıldız hiçbir yerde bulunamadı.
Beklenmeyen gelişme için iki açıklama önerildi. İlk olarak, yıldız daha az parlak bir yıldıza dönüşmüş ve toz tarafından gizlenmiş olabilir. İkinci ve bilimsel olarak daha anlamlı açıklama, yıldızın bir süpernova patlaması olmadan bir kara deliğe çökmesidir. Eğer öyleyse, bu şekilde ölen bir yıldızın bilinen ilk vakası olacaktır.

5 33 Ayak Boyunda Bir Mango

2002 yılında, Avustralya'nın Bowen kasabası, değerli yerel ürünlerini kutlamak için devasa bir mango heykeli dikti. Heykel 7 ton ağırlığındaydı ve 33 fit (10 metre) yüksekliğindeydi. Kasaba kendisini Avustralya'nın mango başkenti olarak görüyordu. On iki yıl sonra kasabanın iyi halkı uyandığında en sevdikleri meyve heykelinin kayıp olduğunu görünce yaşadıkları şoku hayal edin.
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, sosyal medya spekülasyonları yaygındı. Bazıları, hırsızların dev bir meyve salatası yapmak için kıyı şeridindeki diğer kasabalardan büyük ananas ve muzu da çalacağını düşündü. Diğerleri, hiçbir polis raporunun dosyalanmadığını ve Bowen büyük mangosu için o sabah bir Facebook sayfasının oluşturulduğunu fark ederek koşullar hakkında daha şüpheciydi.
İkincisinin şüpheleri, ertesi gün Nando'nun restoran zinciri için bir tanıtım gösterisi olduğu ortaya çıktığında kanıtlanacaktı.

4 T. Rex "Stan"

Ekim 2020'de, "Stan" lakaplı, inanılmaz derecede nadir, neredeyse eksiksiz bir T. rex iskeleti, açık artırmada 31,8 milyon $'a anonim bir alıcıya satıldı. Stan ilk olarak 1990'ların başında Güney Dakota'da çıkarılmıştı ve yasal bir anlaşmazlık sonucunda satılıyordu. Bununla birlikte, kimliği belirsiz teklif sahibi, fosili hemen kamuoyuna geri döndürmeyince dinofiller arasında endişe yarattı.
Paleontologlar, Stan'in hapse atılacağından ve yüksek fiyat etiketinin daha fazla fosilin özel alıcılara satılmasını ve bu nedenle üzerinde çalışılamamasını teşvik edeceğinden endişe ediyorlardı. Ancak Stan, neredeyse iki yıl sonra, yeni evinin Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Abu Dabi Doğa Tarihi Müzesi olacağı ortaya çıktığında yeniden ortaya çıkacaktı.

3 10 milyon dolar gümüş

Bu kadar yüksek değere sahip kargo taşıyan şirketlerin kargoyu köhne bir deponun otoparkında bırakmaktan daha özen gösterebileceğini düşünebilirsiniz. yanılıyor olurdun. Gümüş, kaybolduğunda Güney Kore'den Kanada üzerinden New York'a taşınıyordu. Değerli metalin taşınmasına bir dizi firma dahil oldu ve bu da 2019 soygunundan üç yıl sonra bile çok fazla parmakla işaret edilmesine yol açtı.
Gizem, 39.683 pound (18.000 kilogram) konteyneri güvenli bir demiryolu bahçesinden serbest bırakmak için gerekli olan bir şifre etrafında dönüyor. Bir noktada kod, kötü kişiler tarafından ele geçirildi ve daha sonra bir kurye firmasına sahte teslim alma talimatları göndererek gümüşün gerçek sahibi yerine depoya teslim edilmesini sağladı.
Küçük miktarlarda gümüş daha sonra British Columbia ve Massachusetts'te ortaya çıktı. Bununla birlikte, geri kalanının nerede olduğu, yazı yazıldığı sırada çözülememiştir.

2 Boeing 727

Tamam, kaybolan bir uçak tam olarak benzersiz değildir, ancak büyük bir ticari jet olduğunda ve FBI, CIA, ABD Dışişleri Bakanlıkları ve Ulusal Güvenlik neredeyse yirmi yıl sonra hala şaşkına döndüğünde, bu oldukça garip. Mayıs 2003'te, bir uçuş mühendisi ve yakın zamanda işe aldığı yardımcısı, hava trafik kontrolörleriyle iletişim kurmayı reddederken aniden havalanan Angola'daki jetin içinde göründü. Sadece özel pilot lisansı bulunan uçağın mühendisinin mi yoksa başkasının mı kullandığı bilinmiyor.
Başlangıçta, uçağın bir bomba olarak kullanılabileceğine dair endişeler vardı - jet, yolculardan ziyade elmas madenlerine teslim edilecek yakıt taşıyordu. Ancak, uçak basitçe ortadan kayboldu. Doğal olarak, tüm taraflar daha kötüsünü bekliyordu, ancak uzun araştırmalardan ve yakın ülkelerdeki aramalardan sonra bile bir kazaya dair hiçbir kanıt bulunamadı. Kayıp uçak veya mürettebatından hiçbir iz bulunamadı.

1 Nükleer bombalar

Evet, bombalar. Çoğul. ABD en az üç nükleer bomba kaybetti ve Soğuk Savaş sırasında Sovyetlerin de birkaç tane kaybettiği düşünülüyor. Bunların yerlerinin bilindiği söylense de hepsi okyanusun derinliklerinde. Bombalar, kötü niyetli ajanlar tarafından çalınmaktan ziyade, insan hatası veya onları taşıyan araçların arızalanması sonucunda kayboldu.
Ancak bu sizi daha iyi hissettirmiyorsa, ABD ordusunun tüm kaynaklarıyla kayıp bombalarını geri alınamaz ilan ettiğini düşünün. Bu, özellikle şu anda, bombalar muhtemelen deniz tabanının derinliklerine gömülü olduğundan, okyanusu aramanın verimsizliğinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca, onları kurtarmaya çalışırlarsa kazara patlama riski taşırlar. Onları geri alamıyorlarsa, başka birinin alması pek olası değildir.

İnsanların Kaybettiği 10 Gülünç Büyük Şey konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?

-