Toplum Yazıları
Toplum

Tuhaf Görülen 10 Kayıp Şahıs Vakası

Ne zaman biri kaybolsa ve kaybolması çok fazla ilgi toplasa, kolluk kuvvetlerinin kurbanı gördüklerini iddia eden görgü tanıklarından gelen ipuçlarıyla dolup taşması kaçınılmazdır. Çoğu durumda, bu görgü tanığı gözlemlerinin gerçek olduğu hiçbir zaman resmi olarak onaylanmaz ve genellikle tanığın başka birini gördüğü ve onu kayıp kişi zannettiği ortaya çıkar.
Bununla birlikte, görgü tanıklarının Polisi gördüklerinin güvenilir olabileceğine inandırmak için belirli ayrıntılar sağladığı bazı durumlar vardır. Aşağıdaki kayıp kişiler vakaları hala çözülmemiş olsa da, hepsi, herkesin vakaya çok farklı bir açıdan bakmasına neden olan çok sıra dışı görgü tanıkları içeriyor.

10 Joan Risch

1961'de 31 yaşındaki Joan Risch, kocası, dört yaşındaki kızı ve iki .

“Ne zaman biri kaybolsa ve kaybolması çok fazla ilgi toplasa, kolluk kuvvetlerinin kurbanı gördüklerini iddia eden görgü tanıklarından gelen ipuçlarıyla dolup taşması kaçınılmazdır. Çoğu “

Ne zaman biri kaybolsa ve kaybolması çok fazla ilgi

Ne zaman biri kaybolsa ve kaybolması çok fazla ilgi toplasa, kolluk kuvvetlerinin kurbanı gördüklerini iddia eden görgü tanıklarından gelen ipuçlarıyla dolup taşması kaçınılmazdır. Çoğu durumda, bu görgü tanığı gözlemlerinin gerçek olduğu hiçbir zaman resmi olarak onaylanmaz ve genellikle tanığın başka birini gördüğü ve onu kayıp kişi zannettiği ortaya çıkar.
Bununla birlikte, görgü tanıklarının Polisi gördüklerinin güvenilir olabileceğine inandırmak için belirli ayrıntılar sağladığı bazı durumlar vardır. Aşağıdaki kayıp kişiler vakaları hala çözülmemiş olsa da, hepsi, herkesin vakaya çok farklı bir açıdan bakmasına neden olan çok sıra dışı görgü tanıkları içeriyor.

10 Joan Risch

1961'de 31 yaşındaki Joan Risch, kocası, dört yaşındaki kızı ve iki yaşındaki oğluyla Lincoln, Massachusetts'te yaşıyordu. 24 Ekim'de Joan'ın kocası şehir dışındaydı ve kızı bir komşunun evine gitti. Kız eve döndüğünde Joan gitmişti ve küçük oğlu gözetimsiz uyuyordu. Mutfakta kan vardı ve kanın bir izi, Joan'ın garaj yolundaki arabasına kadar uzanıyordu. Telefon duvardan söküldü ve telefon rehberi acil durum numaraları bölümüne açıktı. Kimseyle eşleştirilemeyen kanlı bir parmak izi de bulundu. Tüm işaretler bir kaçırılmaya işaret ediyordu, ancak bazı garip görgü tanıkları bu senaryoyu karmaşık hale getirdi.
O öğleden sonra, bir komşu sersemlemiş görünen Joan'ın evinin önünde koştuğunu gördü, ancak onun çocuklarından birini kovaladığını varsaydı. O günün ilerleyen saatlerinde sürücüler, Joan'a benzeyen bir kadının 128. Yol boyunca yürüdüğünü gördüler. Kadın kanlar içinde ve kafası karışmış gibi görünse de kimse ona yardım etmedi ve o asla bulunamadı. O sırada Route 128 yapım aşamasında olduğu için, onun bir kazı çukuruna düştüğü ve sonunda asfaltın altına gömüldüğüne dair bazı spekülasyonlar vardı.
Polis, Joan'ın yaz boyunca cinayetler ve kaybolmalarla ilgili 25'ten fazla kütüphane kitabını kontrol ettiğini keşfettiklerinde işler daha da karmaşık hale geldi. Kitaplardan biri, ortadan kaybolan ve arkasında kan lekeleri bırakan bir kadının öyküsünü anlatıyordu . Risch ailesi altı ay önce New York City'den Lincoln'e taşındığından ve Joan çocuklarını büyütmek için yayıncılık kariyerinden vazgeçtiğinden, bir teori, onun ev hayatından mutsuz olduğu ve kendi ortadan kaybolmasını sahnelemeye karar verdiğiydi. Bu teori doğruysa, Joan Risch onlarca yıldır radarın dışında kalmayı başardı.

9 AJ Breaux

1991 yılında, 50 yaşındaki Adam John "AJ" Breaux, Louisiana, Houma'nın sevilen bir vatandaşıydı. O, sekiz yıldır ayık olan ve aynı sorunu yaşayan başkalarına yardım etmek için elinden geleni yapan eski bir alkolikti. 28 Ağustos akşamı AJ, Adsız Alkolikler toplantısından ayrıldı ve biraz süt almak için bir markete uğradı. Ondan sonra, açıklama yapmadan ortadan kayboldu. İki gün sonra AJ'nin terk edilmiş arabası , AA toplantılarının yapıldığı sokağın karşısındaki bir parkta bulundu. Cüzdanı, çek defteri ve 165 dolarlık AA fonları içeren bir çanta içerideydi. Aynı gün, kayıp AJ'nin bazı alışılmadık görgü tanıkları görülecekti.
AJ'in arkadaşlarından biri, onunla bir marketin önünde karşılaştığını iddia etti. Tanığa göre, AJ dağınık görünüyordu ve gergin bir şekilde ankesörlü telefonla konuşuyordu. Yakınlarda kimliği belirsiz üç kişinin bulunduğu kırmızı bir kompakt araba park edilmişti. Kısa bir süre sonra, AJ'yi şahsen tanıyan başka bir tanık, aynı arabanın AJ ve içindeki üç adamla evinin önünden geçtiğini gördü. Dört hafta sonra Lockport kasabasından bir kadın, AJ'nin tanımına uyan sarhoş görünümlü bir adamın bir minibüsle evinin önüne geldiğini ve ona donmuş balık satmaya çalıştığını bildirdi. Polis ayrıca, AJ'nin sarhoş olduğunu ve cesedi bataklığa düşmeden önce kendini midesinden vurduğunu iddia eden isimsiz, şifreli bir not aldı.
Not bir şaka olsada, yetkililer AJ'nin nüksetme ve tekrar içmeye başlama ve hafıza kaybına neden olma olasılığını göz ardı etmedi. Ancak, AJ'nin kimliği belirsiz adamlarla görülmesi, ailesini onun kaçırıldığına ve faul oyunuyla karşılaştığına inandırdı.

8 Mistie Murray

31 Mayıs 1995'te 16 yaşındaki Mistie Murray, ailesine memleketi Goderich, Ontario, Kanada'da bir grup çalışmasına katıldığını söyledi. Mistie asla eve dönmedi ve arkadaşları o gece bando çalışması olmadığını söylediler. Mistie evlat edinildi, ancak yakın zamanda biyolojik annesiyle temas kurduğu için, kaçmış olabileceğine dair spekülasyonlar vardı. Ancak soruşturma sonunda Mistie'nin üvey babası Steven Murray'e odaklanacaktı . Steven, Mistie'nin kaybolduğu gün Huron Gölü'nde kayıkta gezinirken görüldüğü için, yetkililer Steven'ın onu öldürdüğüne ve cesedini suya attığına inanmaya başladılar. Mistie'nin cesedi bulunamasa da Steven onu öldürmekle suçlandı.
Bununla birlikte, Steven aleyhindeki dava, Steven'ın onu öldürdüğü iddia edildikten sonra Mistie'nin 97 görgü tanığı tarafından görülmesi nedeniyle karmaşık hale geldi. Mistie'nin ortadan kaybolmasını takip eden haftalarda, onu kişisel olarak tanıyan birkaç genç, Mistie ile Goderich'te ve yakındaki Clinton kasabasında konuştuklarını iddia etti. Mistie Toronto ve Londra, Ontario'da da görülecekti. Londra'daki görgü tanıklarına göre, Mistie uyuşturucu ve fuhuşa bulaşmış ve ortadan kaybolması tanınmaya başlayınca pezevengiyle birlikte şehri terk etmişti.
Bu gözlemlere rağmen Steven Murray, evlatlık kızını öldürmekten yargılanmaya devam etti, ancak aleyhindeki dava o kadar hatalıydı ki, jürinin onu beraat ettirmesi sadece 45 dakika sürdü . Polis, soruşturması nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldı ve Mistie'nin ailesinin, Steven'a çok fazla odaklandıklarını ve Mistie'nin hala hayatta olduğuna dair herhangi bir ipucunu takip etmediklerini iddia eden bir davasıyla karşılaştı. 20 yıldan fazla bir süre sonra kayıp bir kişi olmaya devam ediyor.

7 Bridget Pendell-Williamson

Bridget Pendell-Williamson, model olma hayalleri suya düştükten sonra kayıtlı bir hemşire olmaya karar verdi. Ayrıca evlendi ve bir çocuğu oldu, ancak yanlış kalabalığa bulaşıp uyuşturucu kullanmaya başladıktan sonra Bridget'in hayatı kontrolden çıktı. Esasen bir serseri oldu ve zamanının çoğunu ülke çapında Grateful Dead'i takip ederek geçirdi. Bridget'in ailesiyle en son 1996 yılında, New York'ta uyuşturucu rehabilitasyonunda başarısız bir girişimden sonra iletişim kurduğu zaman. San Francisco'ya gitti ve teyit edilen son görüşü, 23 yaşındaki Bridget'in fuhuş yapmaktan tutuklandığı Nisan 1997'de gerçekleşti. Mahkeme randevusuna hiç gelmedi ve kimse ona gerçekte ne olduğunu bilmiyor.
Bridget'in durumu , The San Francisco Chronicle şehrin evsiz nüfusu hakkında bir dizi makale yayınladığında ve " Crier " lakaplı yerel bir genç kadın serseriden bahsettiğinde yeniden canlanacaktı . Crier'in yüzünde kabile dövmeleri vardı ve uyuşturucu bağımlısı gibi görünüyordu. Bu takma adı, sokaklarda dolaşırken her görüldüğünde ağlıyor gibi göründüğü için aldı. Chronicle, Crier'in Transbay Terminali'nin dışındaki bir kaldırımda uyurken fotoğrafını çekti.
Bridget'in kız kardeşi Jacqueline Horne fotoğrafı görünce Crier'ın Bridget olabileceğine ikna oldu. Jacqueline 2004'te San Francisco'ya gitti ve Bridget'in fotoğrafını evsizler topluluğu arasında dolaştırdı ve birçoğu Bridget ve Crier'ın aynı kişi olduğunu düşünüyor gibiydi. Ancak Jacqueline, Crier'ın izini asla sürmedi veya kimliği hakkında kesin bir yanıt alamadı. Crier'e veya Bridget Pendell-Williamson'a ne olduğunu bugüne kadar kimse bilmiyor.

6 Elizabeth Kampbell

25 Nisan 1988 akşamı, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Elizabeth Campbell, erkek arkadaşının Teksas, Killeen'deki evindeydi ve çift bir tartışmaya girdi. Elizabeth'in erkek arkadaşı, onu eve bırakma talebini reddettiğinde, 50 kilometre (30 mil) uzakta Lampasas'ta yaşamasına rağmen, Elizabeth kendi başına ayrıldı. Bir noktada Elizabeth, onu Copperas Koyu'na kadar götürmeyi kabul eden bir üniversite öğrencisi arkadaşına rastladı ve orada onu bir markete bıraktı. Elizabeth evinden hâlâ çok uzakta olduğu için erkek arkadaşını arayıp onu alması için aradı ama o bir kez daha reddetti. Elizabeth'in dükkânda geçirdiği süre, onu son kez teyit edilen görüşü olacaktı. Eve hiç dönmedi ve ailesi onun kayıp olduğunu bildirdi .
Elizabeth'in ortadan kaybolmasından altı gün sonra, Elizabeth'in 137 kilometre (85 mil) uzaklıktaki bir markette iki ayrı görüldüğü iddia edildi. Her iki durumda da çok gergin görünüyordu ve kolunu bırakmayan kimliği belirsiz bir adamın yanındaydı . İki ay sonra, 240 kilometre (150 mil) uzaktaki bir benzin istasyonunda Elizabeth'e benzeyen gergin görünümlü bir kadın başka bir kez görüldü. Tüm bu görüntülerin benzerliği, Elizabeth'in kaçırıldığı ve fuhuşa zorlandığı yönünde bazı spekülasyonlara yol açtı.
Başka bir tuhaf olayda, Elizabeth'in çantası 1992'de Ozona'daki Crockett İlçesi Şerif Departmanının elinde bulundu. Görünüşe göre Elizabeth'in kaybolduğu yerden yaklaşık 290 kilometre (180 mil) uzakta bir eyaletler arası yakınında bulunmuştu, ancak polis buldu. cüzdanın ne zaman bulunduğuna veya kimin teslim ettiğine dair kesin bir kayıt yok. Ne yazık ki, tüm bu ipuçlarına rağmen Elizabeth Campbell hiçbir zaman bulunamadı.

5 August Reiger

18 yaşındaki August Reiger, Oklahoma City lisesinden mezun olduktan ve okul birincisi seçildikten sonra 2013 yılında Oklahoma Üniversitesi'nden tam burs almaya hak kazandı. Reiger ailesi, Ağustos'u Ekvador gezisine çıkararak kutlamaya karar verdi. Tatil beldesi Banos'ta kaldılar. 16 Haziran'da Reigers, manzaralı bir dağ yolunda yürüyüş yapmaya karar verdi. Yürüyüş sırasında August ailesinin önüne geçti ve onlarla patikanın sonundaki zirvede buluşacağını söyledi. August gözden kayboldu, ancak ailesi zirveye ulaştığında hiçbir yerde bulunamadı . Otellerine dönmedi ve bölgede yapılan aramada izine rastlanmadı. O sırada August'un yanında ne para ne de pasaportu vardı.
Başlangıçta August'un kaybolduğundan şüphelenilse de, bir görgü tanığının görmesi, onun kaçırıldığına dair rahatsız edici bir olasılığı ortaya çıkaracaktır. August'un ortadan kaybolmasından birkaç gün sonra, onun Amazon bölgesine giden bir kamyonetin içinde görüldüğü açıklandı. Gelecek yıl boyunca, Ekvador'da August'a benzeyen genç bir adamın görüldüğü daha fazla bildirilecekti.
Olay, ulusal haber yapmakla sonuçlandı. Başkan Barack Obama, August'un ortadan kaybolmasıyla ilgili bir açıklama yaptı ve ondan " kayıp bir vatansever " olarak bahsetti. Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa da Reiger ailesine destek sözü verdi ve onlara August'u bulmayı görevi haline getireceğini söyledi . Bu davanın aldığı tüm tanıtıma rağmen, August Reiger'in nihai kaderi hala bilinmiyor.

4 Rachel Pratt

16 Ocak 1995 akşamı, 15 yaşındaki Rachel Pratt, kardeşiyle birlikte Kansas, Garden City'deki aile konutunda bir film izliyordu. Rachel'ın annesi sabah 2:00 civarında eve döndüğünde, Rachel'ın erkek kardeşi uyuyakalmıştı ama Rachel gitmişti . Ceketi dışında tüm kişisel eşyalarını geride bıraktı. O sırada Rachel zor bir durumdan geçiyordu. Evde hamilelik testi çalarken yakalanan Rachel'ın ailesi, onun hamile olduğunu öğrendi. Rachel'ın çocuğunun babası, 18 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi erkek arkadaşıydı. Bu dava, kısa bir süre sonra Rachel'ın garip bir şekilde görülmesiyle daha da karmaşık hale gelecekti.
Kaybolmasından beş gün sonra, bir grup kız Rachel'ı yerel bir bakkalın önünde ankesörlü telefonla konuşurken gördüklerini iddia ettiler. Rachel'ın erkek arkadaşı yanındaydı ve telefonu ona verdikten sonra kızların yanına gitti ve onları gezdirmelerini istedi. Onu geri çevirdiklerinde, Rachel dükkana girdi ve bu onu son görüşü oldu .
Rachel reşit olmadığından ve erkek arkadaşı yasal olarak bir yetişkin olduğundan, o kaybolmadan kısa bir süre önce bir çocuğa karşı ağırlaştırılmış uygunsuz hareketlerle suçlandı. Rachel, erkek arkadaşına karşı tanık olarak ifade vermeye ayarlandı, ancak kaybolduktan sonra aleyhindeki suçlamalar düştü. Doğal olarak, bu, yetkililerin erkek arkadaşı bir şüpheli olarak görmesine neden oldu, ancak o her zaman masumiyetini korudu ve manavda iddia edilen görüldüğü sırada Rachel ile birlikte olduğunu reddetti. Rachel'ın doğmamış çocuğunu doğurduğuna dair hiçbir kanıt yok ve ortadan kaybolmasının ardındaki koşullar hala bilinmiyor.

3 Gordon Collins

1991'de 34 yaşındaki Gordon Collins, kız arkadaşı Anastasia Seals ve başka bir çift olan Wayne Shwartz ve Arlean Burlington ile Baja California Sur'da tatil yapmak için memleketi Palm Springs, California'dan ayrıldı. 23 Nisan'da Cortez Denizi'nde balık tutmak için Punta Chivato limanından ayrıldılar. O günün ilerleyen saatlerinde, bölgeyi büyük bir fırtına vurdu ve tekne bir daha geri dönmedi. Birkaç gün sonra alabora olmuş gemi bulundu ve Wayne Shwartz ile Anastasia Seals'ın cesetleri yaklaşık 1,6 kilometre (1 mil) uzakta yüzerken bulundu. Kapsamlı bir aramaya rağmen, Gordon Collins ve Arlean Burlington'ın cesetleri asla bulunamadı. Boğulmuş olmaları muhtemel görünse de, kısa süre sonra Meksika'da Gordon'a benzeyen bir adam beklenmedik bir şekilde görülecekti.
Tekne kazasından aylar sonra, Meksika'nın Colonia köyü Vincente Guerrero'nun sakinleri, köyde sık sık dolaşan ve sadakalarla yaşayan, kafası karışmış görünüşlü bir Amerikalı adama dikkat çekti. Haber Collins ailesine ulaştığında, bu geçici olayın Gordon olabileceğine ve onun hafıza kaybından muzdarip olduğuna inanmaya başladılar . Bu teori, Gordon'un ailesi, Amerikalı bir adamın alabora olmuş teknesinin bulunduğu yere yakın bir yerde okyanustan çıkıp bir kumsala doğru yürüdüğüne dair çeşitli görgü tanıklarının anlatımlarını duyunca güvenilirlik kazanmaya başladı.
Aylar geçtikçe, bu gizemli adam bölgede en az 50 defa görüldü. Bir noktada, bir Meksika köyünde yiyecek çaldığı için tutuklandı ve şerif, çevirmesi için yerel bir Amerikan vatandaşını getirdi. Amerikalı, adamın Gordon Collins'e çarpıcı bir şekilde benzediğini ve hatta kendisini "Gordy" olarak tanıttığını iddia etti. Ancak, kapsamlı bir aramaya rağmen, Gordon'un ailesi bu geçiciyi veya oğullarını asla bulamadı.

2 Shonda Stansbury

8 Aralık 2006'da 24 yaşındaki Shonda Stansbury üvey annesini aradı ve dört çocuğunun babasının onları yalnız bıraktığını ve kendisinin de gidip onları almayı planladığını iddia etti. Ertesi sabah erkenden Shonda, kız kardeşinin Kuzey Karolina, Weldon'da çalıştığı Waffle House'a geldi. Shonda, yüzünde ve bacaklarında birkaç morluk ve şakağında bir şişlik ile kaba bir durumda görünüyordu, ancak ne olduğunu kimseye söylemedi. Müşterilerden biri Shonda'yı gezdirmeyi teklif etti. Shonda bir karavana bırakıldıktan sonra açıklama yapılmadan ortadan kayboldu . Shonda'nın uyuşturucu ve alkol sorunları olduğu bilindiğinden, yetkililer başlangıçta onun kendi kendine ortadan kaybolduğundan şüphelendiler, ancak rahatsız edici bir görgü tanığı bakış açılarını değiştirdi.
Shonda'nın ortadan kaybolmasından beş gün sonra bir kadın 911'i aradı ve Halifax İlçesinde bir bakkalın arkasında koşan çıplak bir kadın gördüğünü iddia etti. Arayan kişiye göre kadının burnu kanıyordu ve yardım için bağırıyordu. Tanık, önce kadına yardım etmek için yolcu kapısını açtı, ancak iki siyah adamın onu ormana doğru kovaladığını görünce korktu . Tanığın o sırada bir telefona erişimi olmadığı için, olayı polise bildirmesi 12 dakika alacaktı. Arayan kişi, gördüğü kadının Shonda Stansbury olduğuna ikna olmuştu. Ancak, bölgede yapılan bir arama Shonda'dan hiçbir iz bulamadı ve arayanın hikayesini doğrulayacak hiçbir kanıt bulunamadı. Shonda Stansbury hâlâ kayıp.

1 Renee LaManna

8 Ocak 1994'te 35 yaşındaki Renee LaManna, New York şehrinin sokaklarında dolaşırken bulundu. Yalınayaktı ve kafası karışmış görünüyordu. Renee, 10 yıllık erkek arkadaşından kısa bir süre önce ayrılmıştı ve bu onun zihinsel bir çöküntü yaşamasına neden olmuş olabilir. Bir psikiyatrik acil serviste tedavi gördükten sonra, Renee'nin New Jersey, Ocean City'deki kız kardeşinin evine götürülmesi için düzenlemeler yapıldı. O akşam Renee bornoz giymiş olarak evden koşarak çıktı. Yaklaşık iki saat sonra, Somers Point yakınlarındaki bir barda görülmüş. Renee bardan ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu , ancak bornozu iki blok ötede bulundu. Renee'nin kim olduğunu unutmasına neden olan dissosiyatif füg bozukluğundan muzdarip olduğu teorileştirildi.
Sonraki yirmi yılda Renee'nin doğrulanmamış çok sayıda görüldüğü görüldü, ancak 2014'e kadar önemli gelişmeler olmadı. Ekim ayında, Ruth Collins adlı İyi Samiriyeli, Gretna, Virginia'da evsiz bir kadınla arkadaş oldu ve sonraki birkaç günü ona yardım ederek geçirdi. . Kadın görünüşe göre adının "Renee Leman" olduğunu söyledi ve ailesini aradığını iddia etti. Aylar sonra Collins, Renee LaManna'nın kayıp kişiler veri tabanındaki profilini keşfetti ve benzerlikten etkilendi . Collins kadının birkaç fotoğrafını çekmişti ve Renee'nin ailesi onları görünce onun o olduğuna ikna oldular.
Bu hikaye Şubat 2015'te haber olduğunda, polis bu kadınla Virginia ve Kuzey Carolina'da karşılaştığını iddia eden tanıklardan birkaç ipucu aldı. Soruşturma ayrıca, polis tarafından Ekim 2014'te alınan ve adını "Josephine Pagano" olarak veren kadının yakın zamanda çekilmiş bir sabıka fotoğrafını da ortaya çıkardı . Renee LaManna'yı bulma arayışı devam ediyor, ancak o bulunamadı.

Tuhaf Görülen 10 Kayıp Şahıs Vakası konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?

-