Film Yazıları
Film

Tek Seferde Çekilen 10 Film

Işıklar, kamera, aksiyon—yalnızca tek çekim! Tamamen tek çekimde çekilen bir filmde gerçekten büyüleyici bir şey var ve izleyicilerin gelişen hikayeyi kesintisiz olarak gerçek zamanlı olarak deneyimlemelerini sağlıyor. Karmaşık izleme çekimlerinden daha basit, daha samimi perspektiflere kadar bu filmler, bir yönetmenin becerisinin ve bir görüntü yönetmeninin vizyonunun gerçek bir testidir.
Bu listede, her biri benzersiz ve heyecan verici bir sinema deneyimi sunan, kesintisiz tek bir çekimde çekilmiş 10 filmi keşfedeceğiz.

10 Julie'yi Korkutalım (2019)

Let's Scare Julie, sizi koltuğunuzun kenarına yapıştıracak ve muhtemelen bir veya iki yastık tutacak bir korku filmi. Film, Cadılar Bayramı gecesinde yeni komşuları Julie'ye şaka yapmaya karar veren bir grup genç kızı konu alıyor. Yakalayış? .

“Işıklar, kamera, aksiyon—yalnızca tek çekim! Tamamen tek çekimde çekilen bir filmde gerçekten büyüleyici bir şey var ve izleyicilerin gelişen hikayeyi kesintisiz olarak gerçek zamanlı olarak “

Işıklar, kamera, aksiyon—yalnızca tek çekim!

Işıklar, kamera, aksiyon—yalnızca tek çekim! Tamamen tek çekimde çekilen bir filmde gerçekten büyüleyici bir şey var ve izleyicilerin gelişen hikayeyi kesintisiz olarak gerçek zamanlı olarak deneyimlemelerini sağlıyor. Karmaşık izleme çekimlerinden daha basit, daha samimi perspektiflere kadar bu filmler, bir yönetmenin becerisinin ve bir görüntü yönetmeninin vizyonunun gerçek bir testidir.
Bu listede, her biri benzersiz ve heyecan verici bir sinema deneyimi sunan, kesintisiz tek bir çekimde çekilmiş 10 filmi keşfedeceğiz.

10 Julie'yi Korkutalım (2019)

Let's Scare Julie, sizi koltuğunuzun kenarına yapıştıracak ve muhtemelen bir veya iki yastık tutacak bir korku filmi. Film, Cadılar Bayramı gecesinde yeni komşuları Julie'ye şaka yapmaya karar veren bir grup genç kızı konu alıyor. Yakalayış? Julie münzevi olmakla ünlüdür ve evinden asla ayrılmaz.
Gece ilerledikçe işler ürkütücü bir hal almaya başlar. Kızlar, Julie'nin düşündükleri kadar zararsız olmayabileceğini ve çiğneyebileceklerinden daha fazlasını ısırmış olabileceklerini fark ederler. Filmin tamamı, yoğunluğu ve gerilimi artıran tek bir sürekli çekimde gerçekleşir.
Let's Scare Julie, piyasadaki en çığır açan korku filmi olmasa da, kesinlikle korku ve ürkütücü anları var . Film, gerilim oluşturmak ve sizi koltuğunuzun kenarında tutmak için harika bir iş çıkarıyor. Artı, tek atış tekniği etkileyici ve filme benzersizlik katıyor.

9 Buluşma (2019)

Rendez-vous, tek seferde çekilen sürükleyici bir Meksika gerilim filmi. Hikaye, internette tanışan Lili ve Eduardo'yu takip ediyor. İlk buluşmaları, sokakların acımasız olduğu bilinen Mexico City'de bir sürprizle başlar. Bir gasp nedeniyle geç ve telefonsuz gelmesine rağmen Eduardo, Lili'yi etkilemeyi başarır. Ancak, ceketinin içine gizlenmiş telefonunu keşfettiğinde, akşamları tüyler ürpertici ve beklenmedik bir hal alır.
Gece ilerledikçe Lili ve Eduardo, telefonun içindekilerin gizemini ve Eduardo'nun geç gelişinin ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkarmak için zamana karşı tüyler ürpertici, gerilim dolu bir yarışa atılır. Kısa süre sonra tehlikeli bir aldatma, şiddet ve ihanet ağına karışırlar.
İzleyiciler olayları gerçek zamanlı olarak yaşıyormuş gibi hissettikleri için, tek seferlik çekim tarzı hikayenin gerilimine ve aciliyetine katkıda bulunuyor. Cesur kentsel mekanların kullanımı ve unutulmaz bir müzik, film boyunca elle tutulur bir korku duygusu yaratıyor.

8 Utøya: 22 Temmuz (2018)

Utøya: 22 Temmuz, Utøya adasında meydana gelen 2011 terör saldırısının üzücü hikayesini anlatan bir Norveç filmi. Filmin tamamı, hikayenin yoğunluğunu ve gerçekçiliğini artıran tek bir uzun çekimde çekildi.
Film, saldırıdan sağ kurtulmaya ve küçük kız kardeşini bulmaya çalışan 18 yaşındaki Kaja'yı konu alıyor. Arka planda çınlayan silah sesleri ve çığlıklar ile Kaja adada gezinmeli ve tetikçiden saklanmalıdır.
Karanlık ve ağır konusuna rağmen film, durumun ham duygularını ve dehşetini yakalamayı başarıyor. Ve eğer uzun sürersen, oğlum, senin için bir ziyafetim var mı?

7 Bir çocuk. Bir Kız Bir Rüya (2018)

Bir çocuk. Bir Kız Bir Rüya, iki yabancı için bir ömür boyu sürecek bir geceyi konu alıyor. Cass (Omari Hardwick'in canlandırdığı) ve Frida (Meagan Good'un canlandırdığı) 2016 başkanlık seçimlerinin olduğu gece Los Angeles'ta bir kulüpte buluşurlar. Tek seferde çekilen film, kulüp sahnesinin yoğun ve elektrik enerjisini ve Cass ile Frida arasında tomurcuklanan romantizmi yakalıyor.
Titreşen kulüpte yol alırken, ikisi birbirlerini daha derinden tanır, umutlarını ve hayallerini, korkularını ve güvensizliklerini ve aradaki her şeyi tartışırlar. Ancak gece ilerleyip gerilim yükselirken, Cass ve Frida geçmişlerinin ve bugünlerinin gerçekleriyle yüzleşmeli ve birlikte bir gelecek peşinde koşma cesaretine sahip olup olmadıklarına karar vermelidir.
Dinamik kadrosu, büyüleyici sinematografisi ve sürükleyici hikayesiyle A Boy. Bir Kız Bir rüya. bizi vahşi ve unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Ve hey, film tutkunu arkadaşlarınızı etkilemek için bir film arıyorsanız, bu kesinlikle işinizi görecektir.

6 Dört oyun (2018)

Fourplay , tek bir sürekli çekimde geçen romantik bir komedidir. Film, Los Angeles'ta modern ilişkilerin iniş ve çıkışlarında gezinen dört arkadaştan oluşan bir grubun hikayesini anlatıyor. Kamera şehrin etrafındaki karakterleri takip ederken, izleyicilere flört sahnesinin gerçekçi ve esprili bir tasviri veriliyor.
Film, bir barda bir grup arkadaşın flört hayatlarını ve doğru kişiyi bulmanın zorluklarını tartışmasıyla başlar. Hepsinin kendine özgü tuhaflıkları ve kişilikleri var, bu da aralarında bazı eğlenceli etkileşimlere yol açıyor. Mücadele eden bir aktör olan karakterlerden biri, barda güzel bir kadına yaklaşmaya karar verir ve onu vururlar. Bir randevuya çıkmaya karar verirler ve şehirde dolaşırken hem komik hem de içten sohbetler ederken kamera onları takip eder.
Bu sırada diğer arkadaşlar da kendi romantik karmaşalarıyla uğraşırlar. Biri eski kız arkadaşıyla ilişkisini yeniden canlandırmaya çalışırken, diğeri çevrimiçi flörtün zorlu dünyasında gezinmeye çalışıyor. Kamera, aşktaki zaferlerini ve başarısızlıklarını yakalayarak her karakterin yolculuğunu takip eder.

5 İstila (2017)

Yerinizde kalın çünkü Invasion'u anlatmak bir labirentte gezinmeye benzer; kafa karıştırıcı ama yine de heyecan verici. Anlaşma şu: Bir spor müsabakası sırasında stadyumda bir ceset bulunur (bu arada, bu asla ortaya çıkmaz). Polis hemen koçu ve dövmeli oyunculardan oluşan ekibini işaret ederek cinayetin işlendiği günkü olayları yeniden canlandırmalarını emreder.
Ancak soruşturma ilerledikçe, ekip üyelerinden bazılarının pek de masum olmadığı ve daha fazla cinayet işlemeye hevesli olduğu ortaya çıkar. Kaosa ek olarak, kurbanın ikiz kız kardeşi ortaya çıkar ve soruşturmada aktif rol alarak yol boyunca şok edici sırları açığa çıkarır.
Yönetmen Shahram Mokri filme deneysel bir yaklaşım getiriyor ve hikayeyi daha çok sahne oyunu hissi veren tek seferlik bir filmde sunuyor. Ancak uyarıda bulunun: Sisli stadyum koridorları kafa karışıklığına katkıda bulunurken, burada oyunun adı yönelim bozukluğudur. Ve bu yeterli değilse, yaşam döngüsüne ve kimliğe dair, kafanızı kaşımanıza neden olabilecek pek çok sembolik referans var (Zerdüştlük, kimse var mı?). Ancak dolambaçlı anlatıya rağmen, hikaye merak uyandırıyor ve sizi tahmin etmeye devam ettirecek çok sayıda olay örgüsü içeriyor.

4 Düğün Partisi (2016)

The Wedding Party ile benzeri olmayan bir düğün resepsiyonuna hazırlanın . Bu bağımsız film, sizi koltuğunuzun ucunda tutacak benzersiz ve eğlenceli bir deneyim sunmayı vaat eden bir tutku projesi.
Hikaye, bir düğün resepsiyonunda yeniden bir araya gelen bir grup eski lise arkadaşını anlatıyor. Ancak neşeli olması gereken bir kutlama, ters gidebilecek her şey ters gidince kısa sürede bir yanlışlıklar komedisine dönüşür. Ve işleri daha da ilginç hale getirmek için, filmin tamamı gerçek zamanlı olarak tek bir sürekli çekimde çekilir.
National Lampoon, Lucas Film ve 20th Century Fox için çalışmış yetenekli bir film yapımcısı olan Thane Economou'nun yönetiminde, sizi dikişlerde bırakacak yüksek kaliteli bir yapım bekleyebilirsiniz. Karakterler iyi geliştirilmiş, her birinin kendi tuhaflıkları ve onları öne çıkaran kişilikleri var. Ve tek atış tekniği, daha sonra ne olacağını asla bilemeyeceğiniz için ekstra bir heyecan ve beklenti katmanı ekler.
Bağımsız film sahnesinde yeni ve canlandırıcı bir şey arıyorsanız, Düğün Partisi mükemmel bir seçimdir.

3 Victoria (2015)

Victoria , farkında olmadan Berlin'de bir banka soygununa karışan Victoria adında genç bir İspanyol kadının hikayesini anlatan büyüleyici bir soygun filmi. Tamamen tek çekimde çekilen film, Victoria'nın bir gece kulübünün dışında tanıştığı bir grup yabancı tarafından cüretkar bir planın içine çekilmesiyle yoğun ve heyecan verici bir deneyim sunuyor.
Gerçek zamanlı çekimin kullanılması filmin gerilimini ve tehlikesini artırarak onu şehrin sokaklarında heyecan verici bir yolculuk haline getiriyor. Ek olarak, film boyunca yüksek riskli aksiyondan hoş bir rahatlama sağlayan mizahi anlar da var.
Laia Costa, Victoria rolünde olağanüstü bir performans sergiliyor, karaktere derinlik ve özgünlük getiriyor ve izleyicinin onu desteklemesini kolaylaştırıyor. Aktörler arasındaki kimya aşikar, soygunun gerçekçiliğine katkıda bulunan bir dostluk ve gerilim duygusu yaratıyor.

2 Balık ve Kedi (2013)

Fish & Cat, sizi zamanda dolambaçlı bir yolculuğa çıkaran tek seferlik bir film. Bir grup öğrenci, uçurtma uçurma becerilerini sergilemek için uzak bir bölgeye gider, ancak göl kenarında, öğrencilerin çıkarlarını yürekten hissetmeyen bazı gölgeli aşçıların olduğu bir restorana rastlarlar.
Gece ilerledikçe garip şeyler olmaya başlar ve öğrenciler kendilerini kaçamayacakları karmaşık bir olaylar ağının içinde bulurlar. Zaman çemberleri üzerlerine yaklaşıyor gibi görünüyor ve bu tuhaf durumdan bir çıkış yolu olup olmadığını merak etmeye bırakılıyorlar.
Öğrenciler etraflarında olup bitenlere anlam vermeye çalışırken gerilimin giderek arttığı bu film sizi merak uyandıran bir yolculuğa çıkarıyor. Bu bir hayatta kalma hikayesi ve insanların uçurumun eşiğine geldiklerinde kat edecekleri uzunluklar.

1 Sirenler ve Çığlıklar (2019)

Trajedi ve harabe halindeki gelecekteki distopik bir şehirde çılgın bir yolculuğa hazırlanın. Sirens and Screams, öldürülen zengin bir vatandaşın cesedini arayan bir grup alt sınıf kentliyi konu alan tek seferlik bir film. Daha iyi? Bu uyumsuz ayak takımı grubu, tam olarak kanunun doğru tarafında değil.
78 dakikalık tek bir çekimde çekilen bu film, sizi sallanan sandalyelerle dolu bir odadaki bir kediden daha hızlı bir şekilde koltuğunuzun kenarına çekecek. Yol boyunca her türden nahoş karakterle karşılaşarak, şehrin hain manzarasında gezinirken kahramanlarımıza katılın. Bir rollercoaster'dan daha fazla kıvrım ve dönüşle, Sirenler ve Çığlıklar sizi sonuna kadar tahmin etmeye devam edecek. Öyleyse kemerlerinizi bağlayın, biraz patlamış mısır alın ve sizi nefessiz bırakacağı kesin olan heyecanlı bir yolculuğa hazır olun!

Tek Seferde Çekilen 10 Film konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?
Öyleyse kemerlerinizi bağlayın, biraz patlamış mısır alın ve sizi nefessiz bırakacağı kesin olan heyecanlı bir yolculuğa hazır olun!

-