Toplum Yazıları
Toplum

Tehlikeli Görünen Ama Neredeyse Zararsız 10 Oyun Karakteri

Video oyunu yapımcıları çok az şeyi şansa bırakır; yaptıkları her şeyin arkasında bir niyetleri vardır. Her seviyenin ve her aşamanın bir nedeni vardır - buna video oyunu karakterlerinin görünümü ve yansıttıkları ilk izlenim dahildir. Video oyunu yapımcılarının canavarlar ve tehlikeli görünen karakterler yaratırken temel amacı saldırganlıktır. Onlarla tanıştığınızda, bunun bir kırmızı bayrak olduğunu bilin. Genellikle ileride bir sorun olduğunu gösterir.
Video oyunu yapımcılarının maskaralıklarına çok aşinayız ve bu nedenle, şüpheli görünüşlere sahip video oyunu karakterleriyle karşılaştığımızda her zaman savunma halindeyiz. Oyun konusu, hepsinden hep birlikte kaçınmamıza izin verdiğinde, yaparız. Ne de olsa savaşıp kaçan, başka bir gün savaşmak için yaşar. Ancak, tehlikeli görünen video oyunu karakterlerini .

“Video oyunu yapımcıları çok az şeyi şansa bırakır; yaptıkları her şeyin arkasında bir niyetleri vardır. Her seviyenin ve her aşamanın bir nedeni vardır - buna video oyunu karakterlerinin “

Video oyunu yapımcıları çok az şeyi şansa bırakır;

Video oyunu yapımcıları çok az şeyi şansa bırakır; yaptıkları her şeyin arkasında bir niyetleri vardır. Her seviyenin ve her aşamanın bir nedeni vardır - buna video oyunu karakterlerinin görünümü ve yansıttıkları ilk izlenim dahildir. Video oyunu yapımcılarının canavarlar ve tehlikeli görünen karakterler yaratırken temel amacı saldırganlıktır. Onlarla tanıştığınızda, bunun bir kırmızı bayrak olduğunu bilin. Genellikle ileride bir sorun olduğunu gösterir.
Video oyunu yapımcılarının maskaralıklarına çok aşinayız ve bu nedenle, şüpheli görünüşlere sahip video oyunu karakterleriyle karşılaştığımızda her zaman savunma halindeyiz. Oyun konusu, hepsinden hep birlikte kaçınmamıza izin verdiğinde, yaparız. Ne de olsa savaşıp kaçan, başka bir gün savaşmak için yaşar. Ancak, tehlikeli görünen video oyunu karakterlerini gerçekten tehlikeli olarak klişeleştirmenin her zaman doğru pozisyon olmadığını fark ettik. Bu, birini her gördüğünüzde koşmamanız gerektiği anlamına gelir. İşte tehlikeli görünen ancak neredeyse zararsız olan on video oyunu karakteri.

10 Stardew Vadisi: Krobus

Krobus , Stardew Valley video oyununda bir canavardır . Oyunda, Stardew Valley adlı bir kasabada küçük, köhne bir çiftliği miras alan bir karakter olarak oynuyorsunuz. Ekin yetiştirerek, hayvan yetiştirerek, kaynaklar için madencilik yaparak ve kasabanın diğer sakinleriyle ilişkiler kurarak çiftliği eski ihtişamına kavuşturmalısınız.
Krobus lağımda gizlenmiştir ancak oyunda bulacağınız diğer video oyunu kötü adamlarından farklıdır. Doğru koşullar altında Krobus, oyuncu karakterinin yanına yerleşebilir ve onun oda arkadaşı olabilir. Oyunda, eğer oyuncu karakteri Krobus'u çiftliğe götürürse, Krobus oyuncu karakteri için özel bir arkadaş olarak ayak işlerini yürütebilir. Krobus, bir kitabı her zaman kapağına göre yargılayamayacağımızı hepimize hatırlatıyor. Hatta oyuncu karakterine diğerlerinden (oyundaki diğer canavarlardan) farklı olmadığını gururla söyler.
Krobus, oyuncu karakteriyle arkadaşlığını artırmasını sağlayacak özel hediyeleri sever. Ayrıca Krobus'un nefret ettiği ve oyuncu karakterle olan dostluğunu azaltmasına neden olacak hediyeler de vardır. Bu canavarla ilgili en ilginç şey, oyuncu karakterinin ona sarılmasıdır. Krobus, kahramanın Krobus'la tanışmadan önce onlara sahip olması koşuluyla, kahramanın çocuklarını büyütmesine bile yardım edecek.

9 Hades: Skelly

Skelly , bağımsız bir video oyunu geliştiricisi olan Supergiant Games tarafından geliştirilen popüler bir video oyunu olan Hades'te ilginç bir karakterdir . İlk olarak 2018'de erken erişim oyunu olarak piyasaya sürülen ve daha sonra Microsoft Windows, macOS ve Nintendo Switch için Eylül 2020'de resmi olarak piyasaya sürülen bir rol yapma aksiyon oyunudur.
Oyunda yeraltı dünyasından kaçıp Olimpos Dağı'na ulaşmaya çalışan Hades'in oğlu Zagreus olarak oynuyorsunuz. Bunu yapmak için, yeraltı dünyasının çeşitli seviyelerinde savaşmalı, çok çeşitli düşman ve patronlarla savaşmalı ve ilerledikçe yeni yetenekler ve silahlar kazanmalısınız.
Skelly'nin korkunç bir görünüşü var ama zararsız. Skelly'nin görevi, oyuncu karakterinin dövüş becerileri kazanmasına ve silah kullanmayı öğrenmesine yardımcı olmaktır. Bu canavarla ilgili en ilginç gerçek, dayak yemeyi sevmesidir. Skelly sonunda, Skelly'yi kum torbası olarak yaptığı sözleşmeden kurtaran Stygian Blade ile kahramanın onu öldürmesini isteyecektir.

8 Rune Factory 4: Ventuswill

Ventuswill , Rune Factory 4 video oyununda yeşil bir ejderhadır . Oyunda oyuncu, hafızasını kaybetmiş ve kendini insanların ve canavarların bir arada yaşadığı bir fantezi diyarı olan Selphia kasabasında bulan bir kahramanın rolünü üstleniyor. Oyuncu, potansiyel romantik ortaklar da dahil olmak üzere bir dizi renkli karakterle etkileşime girerken çeşitli zorluklarla uğraşmalı, üretmeli ve savaşmalıdır.
Bir canavar olmasına rağmen, Ventuswill arkadaş canlısı bir video oyunu karakteridir. Oyundaki Yaşlı Ejderhalardan biri ve Selphia'nın koruyucusudur. Görevi, rünleri bedeni aracılığıyla dünyaya geri döndürmektir. Ventuswill aslında video oyunu boyunca kahramana yardımcı olur. Bizi en çok şaşırtan şey, Ventuswill'in kahramanın olağandışı ve şaşırtıcı buluşma biçimleri göz önüne alındığında onunla nasıl bağ kurduğudur.
Kahraman tavandan düştü ve bir düşmandan bekleyebileceğiniz bir şey olan Ventuswill'in üzerine düştü, ancak bu onları oyunda düşman yapmaz. Hatta birlikte bir görevi tamamlarlar ve Selphia'ya dönerler, sadece Ventus Başlangıç ​​Ormanı'nda kaybolacaktır. Bu fedakar canavarı asla unutmayacağız.

7 Pokémon GO: Snorlax

Pokémon Go oyuncuları, oyunun artırılmış gerçeklik özelliği aracılığıyla gerçek dünyada görünen "Pokémon" olarak bilinen sanal yaratıkları yakalar, eğitir ve bunlarla savaşır. Oyuncular, gerçek dünyadaki parklara, mahallelere ve diğer yerlere dağılmış Pokémon'u bulmak ve yakalamak için çevrelerini keşfederler. Oyuncular, diğer Pokémon'ları yakalamak veya savaşlara katılmak gibi çeşitli oyun içi etkinlikler yoluyla "şeker" ve "yıldız tozu" toplayarak Pokémon'larını eğitebilir ve geliştirebilirler.
Snorlax'ın Pokémon GO video oyununda zorlu bir rakip olması gerekiyor , ancak o bizi sadece güldürüyor. Tehlikeli görünmesine rağmen, Snorlax video oyununda beklentilerin altında performans gösteriyor. Snorlax fiziksel olarak çok büyük ve güçlüdür, ancak bu video oyunu kötü adamı, beklenmedik yerlerde bile her zaman uyuma eğiliminde olduğu için hayranlar arasında popülerdir.
Yani Snorlax, uyku eğilimi nedeniyle oyuncunun karakterine beklenen düzeyde direnç göstermiyor. Bu yüzden onu bu listeye güvenle dahil edebiliriz. Snorlax'ın heybetli bir yapısı var ama günün çoğunu uyuyarak geçiren bir video oyunu kötü adamından korkamayız. Snorlax'tan düşmanca olmayan bir kötü adam olarak güvenle bahsedebiliriz.

6 Dark Souls: The Giant Blacksmith

Dev Demirci , Dark Souls video oyununda bir video oyunu karakteridir . Oyun, oyuncunun laneti kırmanın ve insanlığını geri kazanmanın bir yolunu bulma arayışındaki lanetli bir ölümsüz karakterin rolünü üstlendiği karanlık bir fantezi dünyasında geçiyor.
Oyun, keşfi ve azmi ödüllendiren zorlu dövüş ve karmaşık seviye tasarımıyla, zorluğu ve cezalandırıcı oyun mekaniği ile tanınır. Oyuncu, ölümcül düşmanlar, hain tuzaklar ve güçlü patronlarla dolu bir dizi birbirine bağlı alanda savaşmalıdır. Kader, fedakarlık ve yaşam ile ölümün döngüsel doğası temalarıyla oyunun hikâyesi derin ve karmaşık.
Normalde Dev Demirci, devasa ve canavarımsı görünümüyle tehlikeli görünüyor ancak oyundaki kimseye zarar vermiyor. Sadece saldırıya uğradığında karşılık verir. Devasa ve korkunç bir canavarın en rekabetçi video oyunlarından birinde sıradan bir satıcı olmayı seçtiğine inanmakta zorlanıyoruz.
Dev Demirci, çeşitli yükseltme malzemeleri ve silahlar satar. Bununla birlikte, onun hakkında cesur bir gerçek, sattığı silahların birçoğunun kendisine özel olmasıdır. Bu silahları başka yerde bulamazsınız. Bir video oyunundaki pasif bir dev yalnızca dikkat dağıtma yarattığından, video oyunu yapımcılarının gelecekte silah satıcılarını çok daha küçük hale getireceklerini umuyoruz.

5 Shadow of the Colossus: The Colossi

Shadow of the Colossus , topraklarda dolaşan devasa ve güçlü 16 devasa yaratığı yenerek Mono adlı bir kızı canlandırmak için yasak bir diyara giren Wander adlı genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Oyunun hikayesi, karakterlerin olaylarını ve amaçlarını yorumlamak için oyuncuya bırakılan minimum diyalogla anlatılıyor.
Colossi , Shadow of the Colossus'taki devasa karakterlerdir ve yaşayan devasa bir heykel görünümündedir. Colossi korkunç bir görünüme sahiptir - uzmanlık seviyeniz ne olursa olsun, herhangi bir video oyunu oyuncusunu canlı gün ışığından korkuturlar. Bizi en çok şaşırtan şey, Colossi'nin neredeyse zararsız olmasıdır. Aslında, oyuncu karakterinin onları oyunda bulması ve karşılık vermeden önce onlara saldırması gerekir.
Colossi defansif olarak savaşır ve bir kötü adam olarak kabul edilemez. Colossi sadece yalnız kalmak istiyor. Oyuncu karakteri, sihirli işaretleri için onları avlar. Bu olmadan, oyuncu karakteri ile Colossi arasında herhangi bir çatışma göremeyebiliriz. Colossi kesinlikle bu listede olmayı hak ediyor. Savaş istemeyen bir video oyununda bu kadar büyük bir varlık görmek nadirdir.

4 Star Wars: Knights of the Old Republic: Zaalbar

Star Wars: Knights of the Old Republic ( KOTOR ), Star Wars evreninde geçen bir rol yapma video oyunudur . İlk olarak 2003 yılında piyasaya sürülen oyun, Star Wars filmlerindeki olaylardan 4000 yıl öncesini konu alıyor .
KOTOR'da oyuncu, galaksiyi fethetmeye ve galaksiye hükmetmeye çalışan bir grup karanlık taraf Force kullanıcısı olan Sith'ten galaksiyi kurtarma görevinde olan özelleştirilebilir bir kahramanın rolünü üstlenir . Yol boyunca oyuncu, diğer Jedi'lar, kaçakçılar ve ödül avcıları da dahil olmak üzere çeşitli karakterlerle tanışır ve hikayenin sonucunu etkileyen seçimler yapmalıdır.
Zaalbar, KOTOR'da korkutucu bir görünüme sahip bir erkek Wookiee karakteridir . İnsan gibi ayakta durur ve yürür ama maymun kürkü gibi kürkü vardır. Onu oyunda görmek bile tüylerimizi ürpertiyor ama kişiliğinde şaşırtıcı olan şey, inanılmaz derecede nazik olması. Zaalbar'ın bu listedeki diğerlerinden tek farkı, oyunun aydınlık taraf ve karanlık taraf moduna sahip olmasıdır. Bir oyuncu, Zaalbar'ı taş kalpli ve kötü bir karakter haline getirecek olan karanlık taraf moduna geçmeyi seçebilir.

3 Mass Effect 2: Charr

Mass Effect 2'de oyuncu, gizemli Collectors'ın insan kolonicileri kaçırmasını engellemek için yetenekli operatörlerden oluşan bir ekip kurması gereken bir insan asker olan Komutan Shepard rolünü üstlenir. Oyunda Krogan ırkı en güçlü ırklardan biridir. Charr, bir Krogan ve Illium'da bir nakliye teknisyenidir. Fiziksel olarak iri ve korkutucu bir görünüme sahip.
Charr ile ilgili olağandışı şey, onun kaba değil, ulaşım merkezindeki bir asari tüccarı olan Ereba'ya aşık olan romantik bir tip olmasıdır. Charr ve Ereba bir zamanlar bir ilişki içindeydiler, ancak Ereba, Charr'ın onunla yalnızca üreme için ilgilendiğinden şüphelendiği için ilişkiyi iptal etti - bu yüzden Charr ile kalıcı olarak yerleşmeyi reddediyor.
Oyun sırasında bir noktada Charr, bunun onun aşkını kazanması ve fikrini değiştirmesine neden olması umuduyla Ereba'ya romantik şiir dizeleri okurken görülebilir. Charr, aceleyle unutmayacağımız bir video oyunu karakteridir. Acımasız paralı askerler ve yabancı düşmanı varlıklardan oluşan bir ırk olan Krogan ırkının klişesini kırmayı başardı. Bir video oyununda romantik, duygusal olarak savunmasız bir canavarla karşılaşmak çok sıra dışı.

2 The Secret of Monkey Island: LeChuck

LeChuck , The Secret of Monkey Island'daki bir video oyunu kötü adamıdır . Tamamen bir korsan gibi giyinmiş ve tehlikeyi çağrıştıran korkutucu bir görünüme sahip ama tehlikeli olmaktan daha az. Tüm çabasını anlamsız kılan çok aptalca hareketler yapmaktan hoşlanır. Oyunda LeChuck, Elaine adında bir bayana aşık olur ve ne pahasına olursa olsun onunla evlenmeye karar verir.
LeChuck, gemisini Big Whoop'un kapılarına demirler ve Elaine'i kaçırmayı planlar, ancak planlarını gerçekleştirmek için stajyer korsan Guybrush Threepwood ile yüzleşmesi gerektiği konusunda bilgilendirilir. İlk içgüdüsü, kendini şerif kılığına sokmak ve adanın Guybrush için çok tehlikeli olduğunu söyleyerek Guybrush'ı korkutmak olur, ancak tavsiyesi sağır kulaklara düşer ve ona Guybrush'la bir düşman olarak savaşmaktan başka seçeneği kalmaz.
Guybrush'ın korsan sınavını geçmek için Elaine'in idolünü alması gerektiği ortaya çıktı ve LeChuck, Guybrush'ı suçüstü yakalamak için tam zamanında oraya varmayı başardı. LeChuck'ın tek yapmayı başardığı şey, Guybrush'ı Elaine'in idolüne bağlamak ve ikisini de okyanusa atmaktı - ne bilgelik! Guybrush kendini çözmeyi, Elaine'in idolünü almayı, sınavı tamamlamayı ve korsan olmayı başarır.
LeChuck, Guybrush'ın okyanusa battığını gördüğü için öldüğü sonucuna varır. LeChuck, Elaine'i kaçırır ve bir düğün ayarlar. Ne yazık ki LeChuck için Elaine kaçar ve gelin kıyafeti giymiş iki maymunla değiştirir. LeChuck, Elaine tarafından kandırıldıktan hemen sonra, artık tam teşekküllü bir korsan olan Guybrush geri döner ve LeChuck'ı öldürür. Onu neden bu listeye eklememiz gerektiğini anlıyorsunuz - o zararsız bir kötü adam.

1 Middle-Earth: Shadow of Mordor: Ratbag

Middle-Earth: Shadow of Mordor, JRR Tolkien'in Orta Dünya dünyasında, özellikle Mordor topraklarında geçiyor. Oyunda oyuncu, Sauron'un güçleri tarafından öldürülen ve gizemli bir Wraith tarafından diriltilen bir korucu olan Talion rolünü üstlenir. Talion ve Wraith birlikte, Talion'un ailesini öldüren ve Wraith'in geçmişini ortaya çıkaranlardan intikam almak istiyor.
Video oyununda, Ratbag ile ilk kez amiri Goroth Caragor Tamer tarafından bir direğe bağlandığını gördüğümüzde tanışıyoruz. Talion, Goroth tarafından olası bir infazdan sağ kurtulmasına yardım eder, ancak bundan kısa bir süre sonra Ratbag'ın başı daha fazla belaya girer - bu sefer Savaşşefi'nin koruması olan "İkiz Brogg" ile. Talion bir kez daha müdahale eder ve Ratbag'ı kurtarır. Ratbag'ın Savaşşefi'nin yeni koruması olmasının önünü açan Brogg'u öldürür.

Tehlikeli Görünen Ama Neredeyse Zararsız 10 Oyun Karakteri konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?

-