Toplum Yazıları
Toplum

Hayvanlarla Bağlantılı On Lanet ve Kehanet

Bugün hala birçok kişi, kara bir kedinin yollarından geçmesine izin vermeyi reddediyor ve bir uğur böceğini öldürmenin oldukça şanssız olduğu düşünülse bile, çoğu, başlangıçta bunun pek de hoş olmadığına inanıyor. İster bir kişinin şansını artırsın, ister kaba bir şekilde elinden alınsın, zamanın ruhu içinde hala sayısız hurafe dolaşmaktadır. Ancak günümüzde, bunun gibi kötü şans hurafeleri genellikle eğlenceli küçük oyunlar olarak görülüyor. Bununla birlikte, bazıları, yakın gelecekte karanlık ve dehşet verici bir şeyi ima eden dini şevk veya alametlerle kaçınılması gereken korkunç lanetler olduğunu bildiklerini iddia ediyor.
Bu tür lanetler çağdaş zamanlarda bile devam etmektedir ve kara kediler ve tavşan ayakları ile ilgili efsaneler gibi, bu lanetlerin çoğu hayvanlarla ilgilidir. Gerçekten de, dünyanın .

“Bugün hala birçok kişi, kara bir kedinin yollarından geçmesine izin vermeyi reddediyor ve bir uğur böceğini öldürmenin oldukça şanssız olduğu düşünülse bile, çoğu, başlangıçta bunun “

Bugün hala birçok kişi, kara bir kedinin yollarından

Bugün hala birçok kişi, kara bir kedinin yollarından geçmesine izin vermeyi reddediyor ve bir uğur böceğini öldürmenin oldukça şanssız olduğu düşünülse bile, çoğu, başlangıçta bunun pek de hoş olmadığına inanıyor. İster bir kişinin şansını artırsın, ister kaba bir şekilde elinden alınsın, zamanın ruhu içinde hala sayısız hurafe dolaşmaktadır. Ancak günümüzde, bunun gibi kötü şans hurafeleri genellikle eğlenceli küçük oyunlar olarak görülüyor. Bununla birlikte, bazıları, yakın gelecekte karanlık ve dehşet verici bir şeyi ima eden dini şevk veya alametlerle kaçınılması gereken korkunç lanetler olduğunu bildiklerini iddia ediyor.
Bu tür lanetler çağdaş zamanlarda bile devam etmektedir ve kara kediler ve tavşan ayakları ile ilgili efsaneler gibi, bu lanetlerin çoğu hayvanlarla ilgilidir. Gerçekten de, dünyanın her yerinde, birinin öleceğini veya belki de bir spor takımının galibiyet serisinin sona ereceğini önceden haber veren hayvanlarla ilgili hikayeler anlatılır. Bu lanetlerin şiddetinin genişliği değişir. Her iki durumda da, hayvanlar alemine bitişik lanetler ve alametler her yerde ortaya çıkıyor ve bu liste on tanesini kapsayacak.

10 Çanlı Şahin

Bir leş kuşu, boynuna bağlı zille uçunca, felaket de kendini kanatta bulur. Ya da en azından 19. yüzyılda Appalachian ve Ozark Dağları'nda yaşayan insanların inandığı şey buydu. Zil takan bir akbabanın görüntüsü normal bir olay olarak kabul edilemeyecek kadar abartılı görünse de, Arkansas'ta bir hanımın aslında hindi akbabalarını evcil hayvan olarak yetiştirmeye çalıştığı, vazgeçtiği ve onları vahşi doğaya geri saldığı ortaya çıktı. bacaklarına çanlar bağlayarak efsaneye bir temel oluşturur.
Ama neden bu çanlı akbabalar en başta kötü bir alamet olarak kabul edilsin ki? Gürültülü kuşlar bazen, 1878'de Tennessee'de bir tifo salgını ve 1877'de Güney Carolina'da bir kasırga gibi özellikle dramatik olaylardan önce görüldü. İnsanların yakınlarda çanlı bir akbaba olduğunu iddia etmesi için sadece hatalı bir zilin sesi yeterliydi. Efsane, Arkansas'tan Georgia'ya ve Delaware'e yayıldı ve 20. yüzyılın ortalarına kadar sürdü.

9 Tavuskuşu Tüyü ve Tiyatro

Tiyatro hurafeleri söz konusu olduğunda, çoğu insan "bacağını kır" demenin "iyi şanslar" demekten çok daha şanslı olduğunu bilir. Yine de, daha az insan Pavo cristatus'un bir gösteriyi mahvetme eğilimini biliyor . Gerçekten de, tavus kuşları teatral kötü alametlere bağlıdır ve paranoyak aktörlere göre, bir gösteriden önce bir oyuncuya tavus kuşu tüyü hediye etmek onu mahvetmenin kesin bir yoludur.
Gösteri sanatlarıyla ilgili olarak, efsane, kostümlere eklenen veya sahneye taşınan tüylerle ilgili gibi görünüyor, bu da kötü şansın bir işareti. Bu muhtemelen, tavus kuşu tüylerinin uzun süredir Akdeniz'in batı kesiminden kaynaklanan bir hurafe olan nazarla ilişkilendirilmesinden kaynaklanmaktadır. Tavus kuşu tüyleri aynı zamanda mistik görücüler için araçlar olarak görülüyordu, bu da onların kuş Truva Atı ganimetini evlerine kabul etmeye istekli herkesi gözetlemelerine izin veriyordu, bu yüzden belki de bu lanetli nitelikler, öncelikle bir oyunun mahvolmasıyla başa çıkmak için zaman içinde damıtılmıştı.

8 Aye-Aye: Ölümün Habercisi

Sadece Afrika'nın Madagaskar adasında bulunan aye-aye, kendisini adayla ilişkilendirilen lemurlardan çok şempanzeler ve insanlarla daha yakından ilişkili bulan tuhaf, iri gözlü, uzun parmaklı bir primattır. Madagaskar'da yaşayan insanlara göre, aye-aye aynı zamanda ölümün habercisidir. Böyle lanetli bir yaratığın itibarının birincil temeli, aye-aye'nin insanlardan korkmaması ve tartışmalı olarak sarsıcı görünümünden tamamen utanmadan insanlara doğru yürümesi gerçeğinden gelir.
Ve aslında, efsanedeki bazı varyasyonlar, aye-aye'nin sadece lanetler için bir araçtan daha aktif bir rol üstlenmesini içerir, çünkü bazı insanlar primatın uzun parmaklarını uykularında insanların kalbini delmek için kullandığına inanır. Ne yazık ki, bu, evet-hayırların rutin olarak avlanmasına yol açtı. Primatın da ormansızlaşma ve ekolojik yıkımla rekabet etmesi gerektiği düşünüldüğünde, evet-hayır çok tehlikede.

7 Bir Albatrosun Öldürülmesi

Çok az meslek, denizcilerin yaptığı gibi işleriyle ilgili çok sayıda batıl inançla övünebilir. Efsaneler ve lanetler sürekli olarak denizcilik yaşamıyla iç içedir. Samuel Taylor Coleridge'in 1798 tarihli “The Rime of an Ancient Mariner” adlı şiirinin popülaritesine dayanarak, güvertede bir albatrosu öldüren herkesin başına gelen kehanetler, denizciler arasında en korkulanlardan bazılarıydı.
Albatros, kanatlarını çırpmadan uzun mesafeler uçabilmesi nedeniyle ilgi çekici bir kuştur. Çağdaş zamanlarda, bazı kuşların hiç enerji harcamadan okyanusta 10.000 milin üzerinde uçtuğu bildirildi. Daha eski zamanlarda bu, albatrosun neredeyse doğaüstü bir kaliteye sahip olmasına yol açtı ve bu, herhangi biri böyle bir yaratığı öldürürse hızla bir lanete dönüşecekti. Bununla birlikte, Coleridge'in şiirinin örneklediği gibi, bir denizci albatrosu boynuna takarsa denizde kötü bir kaderi savuşturabilir.

6 Kodoku: Lanet Zehir

Bu listedeki bazı lanetler aktif olarak kaçınılması gereken hurafeler olsa da, bu sonraki lanet aslında evde deneyebileceğiniz bir tarifle paketlenmiş olarak geliyor. Ve korkunç miktarda böcek içeriyor. Çin'de "Gu" ve Japonya'da "Kodoku" olarak bilinen bu lanet, gerçek zehir şeklinde gelir. Bazen "Gu" veya "Kodoku" olarak da adlandırılan büyücüler, baştan çıkarabilecekleri erkekleri zehirlediler ve tek panzehir, adamın ancak kocasını hâlâ seviyorsa bahşedilen gerçek sevgilisinden gelirdi.
Ancak, bir kodoku oluşturmak basit bir başarı değildir. Lanet, bir kavanoz her türden zehirli yaratıkla doldurulduğunda oluşur - yılanlar, çıyanlar, örümcekler ve akrepler en büyük yarışmacılardır. Mühürlü kavanoz, görünüşe göre en güçlü zehire sahip olan, içindeki yaratıklardan yalnızca biri hayatta kalana kadar kapalı tutulur. Lanetli zehrin kullanımı MS 610'a kadar tüm Asya tarihi boyunca kaydedilmiştir.

5 Baykuşlar: Cadıların Alameti

Baykuşlar genellikle bir bilgelik kanalı olarak görülür, ancak Doğu Afrika'da, Zimbabwe'den Güney Afrika'ya kadar olan ülkelerde, bu gece avcı kuşları daha uğursuz bir üne sahiptir. Bazı hurafeler, bir baykuş yaşlı bir kişinin damına konduğunda ölümün yakın olduğunu iddia eder. Bazıları, bu baykuşların aynı zamanda cadılar için haberciler ve hatta bir cadının lanetinin masum bir kurbana aktarıldığı ortam olduğunu iddia ederek bunu daha da ileri götürüyor.
Böylesine uğursuz bir üne sahip olan birçok baykuş, genellikle bir yuva keşfedilirse görünürde öldürülür veya zehirlenir. Bununla birlikte, temel yırtıcılar olarak çevre üzerindeki önemli etkileri nedeniyle yırtıcı kuşların lanetli itibarını silmek için ekolojik hareketler devreye sokulmuştur. Bölgede bugüne kadar beş baykuş türü yaşıyor ve neyse ki halk, tehlikeyi önlemek için bu kuşları yeterince kabul etti.

4 Ölüm Bekçisi Böceğinin Vurulması

Latince adı Xestobium rufovillosum olan böceğin, bir eşi çekmek için kafasını sondaj deliğini çevreleyen tahtaya vurmak gibi tuhaf bir alışkanlığı vardır. Bu genellikle insanların anlaması için yeterince yüksek bir ses çıkarır. Bununla birlikte, bu vuruş sesi aynı zamanda bir kişinin yaklaşan ölümüyle de yorumlandı ve vuruşun, azrailin kemikli parmaklarının hafifçe vurması olduğu düşünülüyordu. Bu nedenle, bu Avrupa böceğinin daha popüler adı ölüm nöbetçi böceğidir.
Bu böceğin sadece çiftleşme ritüelini çevreleyen kehanetler, ölüm nöbeti geleneğinden geliyor. Hayatlarının sonuna gelen insanlar bir hastane lüksüne sahip olmadan önce, kişinin ailesi genellikle onları ölene kadar gece gündüz gözetlerdi. Doğal olarak, bu, ahşap delici ölüm saati böceği vurma sesini çıkarmaya başlayana ve insanları ölümün yakın olduğunu varsaymaya sevk edene kadar sessiz ve saygılı bir atmosfer yarattı.

3 Büyücülük ve Kara Kediler

Siyah tüylü bir kediye tanık olmanın çağdaş kötü şans yorumu biraz sıkıcı görünse de, kara kedinin itibarının ardındaki kökenler biraz daha dramatik. Hikaye, Yunan büyücülük tanrısı Hekate ile başlar. Hekate'nin tanıdık olarak kara bir kedi tuttuğu söylendi ve 1233'te Papa IX.
Zamanla, Orta Çağ Avrupası sayısız kanlı ve haksız cadı avıyla boğuşacaktı ve kara kedilerin büyücülüğe olan yakınlığı, kedigiller için de kötü bir kadere yol açacaktı. Kara bir kedinin görülmesi, genellikle yakınlarda bir cadının yaşadığını gösteriyordu. Batıl inançlı halk kedileri kötü bir alamet olarak kabul ederken, bunlar toplumun kenarlarında yaşayan ve yakında bir cadı olarak yargılanacak olan herhangi bir kadın için daha da kötü bir alametti. Büyücülük derneği, 19. yüzyıla kadar Avrupa'da devam edecek ve hatta Amerika'ya geçecekti.

2 Londra Kulesi'ndeki kuzgunlar

Pek çok İngiliz, Londra Kulesi'nde bir kuzgun kalmasın diye İngiltere Krallığı'nın düşeceğini iddia ediyor. Ve tarih boyunca çoğu batıl inancın aksine, bu, günümüze kadar titizlikle desteklenmiştir. Bu lanetin kökenleri biraz şüpheli olsa da, 17. yüzyılın ortalarında, Kral II. İngiltere'nin güvenliği.
Sonraki dört yüzyıl boyunca, Kule'de her zaman altı kuzgun tutulacaktı. Ravenmaster, kuşları sürekli olarak yetiştirmek ve onlarla ilgilenmek için kraliyet tarafından kurulmuş prestijli bir konumdur. Bu görev başlangıçta Yeoman Malzeme Sorumlusunun işiydi ancak İkinci Dünya Savaşından sonra değişti. Sonunda 1968'de Ravenmaster'a dönüştü ve bugün hala sorumluluğu elinde tutuyor. Ravenmaster ayrıca kuşların kanatlarının kırpılmasını da görür ve uçma yeteneklerini azaltır, bu genellikle kuzgunların özgürlüğü pahasına aşırı batıl inançlarla eleştirilmektedir. [9]

1 Tekenin Laneti

Bu listedeki bazı lanetler ve kehanetler korkunç ölüm ve keder kaderlerini içeriyor olsa da, hiçbiri Chicago Cubs beyzbol takımının kötü ve kurnaz bir keçinin toynaklarıyla getirdiği kader kadar hain değil. "Tekenin Laneti", Chicago folklorunun temelini oluşturur ve her şey 1945'te başladı. William Sianis adlı bir taverna sahibi, hem kendisi hem de evcil keçisi Murphy için Yavruları görmek için bilet aldı.
Cubs, önceki birkaç on yılda bir düzine NL Flama ve birkaç World Series şampiyonluğu kazanarak verimli bir başarı elde etmişti. Doğal olarak Sianis, memleketindeki takımını bir World Series maçında çok sevdiği evcil hayvanına göstermeye can atıyordu. Ancak kapıda, Murphy'nin stadyuma girişi keçi olduğu için trajik bir şekilde reddedildi. Sonuç olarak Sianis, “Yavrular mı? Artık kazanamayacaklar.” Kutsal Suyun verimli bir şekilde kullanılmasına, oyunlarda keçilere izin verilmesine ve sayısız diğer önleme rağmen, Cubs 2016'ya kadar bir Dünya Serisini kazanamayacaktı .

Hayvanlarla Bağlantılı On Lanet ve Kehanet konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?

-