Toplum Yazıları
Toplum

Aşkın Cinayete Yol Açtığı 10 Şok An

Aşk güzel bir şeydir. Partnerimiz için her şeyi yapmak istememize neden olan ve hayatımıza anlam katan duygudur. Ama bazen aşk baş edebileceğimizden daha fazla olabilir ve işte o zaman işler tehlikeli bir hal alır.
Bu listede, aşkın birinin öldürmesine neden olduğu 10 vakaya bakacağız.

10 Kawas Manekshaw Nanavati Vakası, 1960

Kawas Manekshaw Nanavati'nin hikayesi, Hindistan tarihinin en ünlü vakalarından biridir. 1959'da Kawas Manekshaw Nanavati adlı Hintli bir deniz komutanı karısının sevgilisini vurarak öldürdü. Dava mahkemeye gitti ve Yüksek Mahkeme, Nanavati'nin kasıtlı cinayet işlediğini tespit etti.
Olan şey bu:
Kawas Manekshaw Nanavati ve Sylvia Nanavati evli ve iki çocuk babasıydı. Hint donanmasında komutan olan Nanavati, görevlerini yerine getirmek için genellikle evinden .

“Aşk güzel bir şeydir. Partnerimiz için her şeyi yapmak istememize neden olan ve hayatımıza anlam katan duygudur. Ama bazen aşk baş edebileceğimizden daha fazla olabilir ve işte o zaman işler “

Aşk güzel bir şeydir. Partnerimiz için her şeyi

Aşk güzel bir şeydir. Partnerimiz için her şeyi yapmak istememize neden olan ve hayatımıza anlam katan duygudur. Ama bazen aşk baş edebileceğimizden daha fazla olabilir ve işte o zaman işler tehlikeli bir hal alır.
Bu listede, aşkın birinin öldürmesine neden olduğu 10 vakaya bakacağız.

10 Kawas Manekshaw Nanavati Vakası, 1960

Kawas Manekshaw Nanavati'nin hikayesi, Hindistan tarihinin en ünlü vakalarından biridir. 1959'da Kawas Manekshaw Nanavati adlı Hintli bir deniz komutanı karısının sevgilisini vurarak öldürdü. Dava mahkemeye gitti ve Yüksek Mahkeme, Nanavati'nin kasıtlı cinayet işlediğini tespit etti.
Olan şey bu:
Kawas Manekshaw Nanavati ve Sylvia Nanavati evli ve iki çocuk babasıydı. Hint donanmasında komutan olan Nanavati, görevlerini yerine getirmek için genellikle evinden uzaktaydı. 27 Nisan 1959'da Nanavati işten sonra eve döndü. Karısı tuhaf ve mesafeli davranıyordu. Nanavati onu neyin rahatsız ettiğini sorduğunda Sylvia, Ahuja adında başka bir adamla ilişkisi olduğunu itiraf etti.
O akşam daha sonra Nanavati, bir tabanca almak için gemisine dönmeden önce ailesini bir sinemaya bıraktı. Daha sonra Ahuja ile yüzleşebilmek için yola çıktı. Önce Ahuja'nın ofisine gitti. Onu orada bulamayınca aramaya Ahuja'nın bir münakaşanın olduğu evinde devam etti.
Nanavati birkaç el ateş etti ve Ahuja düşerek öldü. Nanavati, kendisini Batı Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Provost Mareşali, ardından Polis Komiser Yardımcısı haline getirdi. Jüri onu cinayetten suçlu bulmadı, ancak Bombay Yüksek Mahkemesi bu kararı reddetti ve Prem Ahuja'yı öldürmekten suçlu buldu.
Nanavati, Hindistan Yüksek Mahkemesi nezdinde temyiz başvurusunda bulundu. Bu durumda mesele, bunun önceden tasarlanmış bir cinayet olup olmadığıdır. Yargıtay bunun önceden planlanmış bir cinayet olduğuna karar vererek Nanavati'yi ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

9 Shradha Walkar'ın Cinayeti, 2022

Kime güvendiğimize her zaman dikkat etmeliyiz. Shraddha Walkar'ın ortağı Aaftab Poonawala onu öldürdü. İddiaya göre vücudunu parçaladı ve 35 parçayı Delhi ormanlarının etrafına dağıttı.
İlişkilerinin başlangıcından beri, Walkar'ın ailesi buna şiddetle karşı çıktı. 28 yaşındaki Poonawala ve 26 yaşındaki Walkar, başlangıçta bir flört uygulamasında tanıştıktan sonra ilişkilerinin ilk aşamalarında birlikte yaşadılar. Bir gün, Güney Delhi'deki ortak evlerinde ikisi evlilik konusunda hararetli bir tartışma yaşadı. Bu tartışmadan günler sonra Poonawala, Walkar'ı öldürdü.
Cinayet ve parçalamanın korkunç detayları, polis ve aile röportajları ve haber hikayelerini dolduran haber muhabirleri ile dava bir medya sansasyonu haline geldi.

8 Kanpur Jyoti'nin Cinayeti, 2014

2014 yılında Piyush Shyamadasani polisi arayarak bilinmeyen bazı saldırganların motosikletlerle karısı Kanpur Jyoti'yi alıp götürdüğünü bildirdi. Daha sonra polis, gece saat 2'de içinde Jyoti'nin olduğu bir araba buldu. 17 bıçak yarasıyla orada cansız yatıyordu.
Kısa süre sonra Shyamadasani suçu kabul etti. İtirafının hemen ardından tutuklandı. Daha önce yapmayı planlamıştı, ancak kötü hava nedeniyle ertelendi. Shyamadasani, "bilinmeyen saldırganları" kendisi tuttu. Awadesh, Renu, Sonu ve Ashish, Jyoti ile birlikte arabayla uzaklaştılar ve onu tenha bir bölgede öldürdüler. Bu, Shyamadasani'yi evliliğinden "özgürleştirmek" için yapıldı, böylece kız arkadaşı Makhija ile birlikte olabildi.
21 Ekim 2022'de, yaklaşık sekiz yıl sonra, Kanpur bölge mahkemesi dört kiralık adam, Shyamadasani ve Makhija'yı cinayet, komplo kurmak ve delilleri tahrif etmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Bu, Hindistan'da, kocanın duyarsızlığı ve hazırladığı ayrıntılı plan hakkında medyada çok fazla yer alan ve halkı sarsan başka bir vakaydı. [3]

7 Nikki Entzel Vakası, 2020

Nikki Entzel cinayetle suçlandı. Suç? Kocası Chad Entzel'i sevgilisi Earl Howard'la birlikte olabilmek için öldürmek. Ve tabii ki sigorta ödemesini tahsil etmek için. Bu zaman kadar eski bir hikaye: erkek kızla tanışır, erkek kıza aşık olur ama kız evlidir, bu yüzden kız ve erkek aşk için cinayet işlerler.
2 Ocak 2020'de Chad Entzel yanan evinde bulundu. Cesedi bir propan ısıtıcının yanında bulundu. Nikki Entzel, yangını bildirmek için 911'i aradığında bir otelde olduğunu iddia ederek bir mazeret verdi. Daha sonra sevgilisi Earl Howard ile otelde kaldığı öğrenildi.
Otopsi, ev alev aldığında Chad Entzel'in çoktan ölmüş olduğunu ortaya çıkardı. İki ölümcül kurşun yarası aldı. Güvenlik kamerası görüntüleri ve telefon kayıtlarının yardımıyla polis, Nikki ve Earl'ün suça karıştığını belirledi. Ancak Nikki, suç işlendiğinde odada olmadığı için Howard'ın tek katil olduğunu iddia etti.
Howard 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Nikki, Ekim 2022'de suçlu bulundu ve Şubat 2023'te ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

6 Ex-Spouse Crashes Şükran Günü Yemeği, 2022

Yılın en güzel zamanı… genellikle. şükran günü Aileler, sevdikleri yiyecekleri yemek ve hayatlarındaki nimetler için şükretmek için toplandılar. Ancak Houston'daki bir aile için Şükran Günü, eski bir eşin bir tatil yemeğinde iki kişiyi öldürerek iki kişiyi yaralaması ile bir kabusa dönüştü.
Houston Polis Şefi Patricia Cantu'ya göre olay yerinde bir erkek ve bir kadın hayatını kaybetti. Başka bir adamın durumu kritik bulundu ve 15 yaşındaki bir çocuk yaralandı, ancak şükürler olsun ki durumu stabil bir şekilde hızla hastaneye kaldırıldı.
Cantu'ya göre aile, yemeklerini bitirir bitirmez saldırıya uğradı. Aileler bayramlaşıyordu. Şüphelinin, kurbanlardan birinin eski kocası olduğu belirlendi. Eve arka kapıdan girmiş ve ateş açmıştı. Polis zanlıyı teşhis etmedi veya hemen tutuklama yapmadı. Yine de Cantu'ya göre, failin ölen kadınla daha önce evli olduğuna ve muhtemelen onunla bir anlaşmazlık içinde olduğuna inanıyorlar.
Çatışma sırasında evin içinde başka dört kişi daha vardı, ama neyse ki kurtuldular ve hiçbiri yaralanmadı. Atıcı, korkunç suç sırasında birden fazla mermi attı ve hatta silahını yeniden doldurdu.

5 Lexington Adam Karısını Öldürdükten Sonra Tutuklandı, 2022

Bu dünyada aşk gerçekten de iki ucu keskin bir kılıçtır. Sizi havada yürüyormuş gibi hissettirebilir ve yolunuza çıkan her zorluğun üstesinden gelme gücü verebilir. Ama bazen aşk o kadar güçlü olabilir ki, insanların asla yapacaklarını düşünmedikleri şeyleri, hatta hayatlarına mal olabilecek şeyleri yapmalarına neden olur.
23 Kasım Çarşamba günü polis, Stephon Henderson adlı bir adamdan bir telefon aldı. Karısını vurduğunu söyledi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, üzerinde çok sayıda kurşun yarası bulunan bir kadın cesedi buldu. Henderson, cinayet-aile içi şiddet ve yasadışı bir şekilde ateşli silah bulundurmakla suçlandı. Daha sonra 47 yaşındaki Talina Henderson'ın cinayetten sadece birkaç gün önce acil koruma kararı istediği ortaya çıktı. Ancak, henüz verilmemişti.
Stephon Henderson, Şubat 2023'te suçlamaları reddetti; davası hâlâ devam ediyor.

4 İşlenen Bir Cinayeti Yazan Bir Yazar, 2018

Kocasını öldüren bir yazarın anlattığı gerçek bir aşk ve cinayet hikayesi.
Romantizm yazarı Nancy Crampton Brophy, kocasını öldürmekten suçlu bulunduktan sonra Oregon'da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Suçunu tam olarak anlatan "Kocanı Nasıl Öldürürsün" başlıklı bir makale yazmıştı. Rahmetli kocası Daniel Brophy, Haziran 2018'de mutfakta iki kez vurulmuştu.
sebep? 1.5 milyon dolarlık sigorta ödemesi. Jüri, çiftin mali sıkıntı içinde olduğunu gösterdikleri için Nancy Crampton Brophy'nin partnerini öldürme nedeni ve araçları olduğunu savundu. Büyük bir sigorta ödemesiyle, onun ölümünden finansal olarak kar elde etmeye devam etti. Cinayet silahını hiçbir zaman bulamamalarına rağmen, olay yerindeki mermilerle eşleşen bir silah satın aldığı görüldü.
Nancy Crampton Brophy, romanları The Wrong Husband ve The Wrong Lover'ı içeren, kendi yayınını yapan bir yazardı . Kocasını vurmadan önce ateşli aşk ve gerilim kitapları internette yayınlandı. [7]

3 John T. Conlin'in Cinayeti, 1931

Cinayetten paçayı sıyırmanın en etkili yollarından biri, başka birini bunu yapmaya ikna etmektir. Yine de bazen, bu komplo teorileri gerçeklikten o kadar da uzak değildir - bir kadının sevgilisiyle birlikte olabilmek için kocasını öldürmek için komplo kurması gibi.
45 yaşındaki John T. Conlin, dairesinden sadece kısa bir mesafede omurgasından vurularak sakatlandı. Keşfedildikten sonra, doktorlar ona en iyi senaryo olan 30 günlük bir ömür teklif ettiler, ancak o komaya girdi.
40 yaşındaki karısı Amy, vurulduğunu öğrenir öğrenmez histerik bir şekilde ağladı. Ancak, yakında tüm bunların bir oyun olduğu ortaya çıkacaktı. Başka bir adam tarafından yazılmış ve müfettişler tarafından Amy'ye hitaben yazılmış mektupların bulunması, bir şüphelinin yakalanmasıyla sonuçlandı. 22 yaşındaki James De Pew, Amy ile evlilik dışı ilişkisi olduğunu polise itiraf etti.
40 yaşındaki karısı Amy, vurulduğunu öğrenir öğrenmez histerik bir şekilde ağladı. Ancak, yakında tüm bunların bir oyun olduğu ortaya çıkacaktı. Başka bir adam tarafından yazılmış ve müfettişler tarafından Amy'ye hitaben yazılmış mektupların bulunması, bir şüphelinin yakalanmasıyla sonuçlandı. 22 yaşındaki James De Pew, Amy ile evlilik dışı ilişkisi olduğunu polise itiraf etti.
Kurbanın kimliği ve mektuplarla donanmış olan De Pew, sonunda kendisinin ve Amy'nin nihai kaçışını finanse etmek için sahte bir soygun sırasında Conlin'i vurduğunu itiraf etti. John De Pew ve Amy Conlin, kocasını vurmakla suçlansalar da, Amy mahkemeden sorunsuz ayrıldı. De Pew, 30 yıl ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

2 Kocasının İlişkisini Açığa Çıkardıktan Sonra Öldürülen Kadın, 2022

38 yaşındaki tamirci, yaşadığı bir ilişkiyi ifşa ettiği için karısını öldürdüğü iddiasıyla Pazartesi günü tutuklandı.
Polis, öldüğünde 28 yaşında olan kadının Raya arifesinde kocası tarafından bilinçsizce Kajang Hastanesine kaldırıldığını söyledi. O akşam daha sonra vefat etti. Sağlık görevlisi, ölümü şüpheli bulması üzerine polise suç duyurusunda bulundu. Kajang bölge polis şefi Zaid Hassan, kadının vücudunun her yerinde morluklar olduğunu söyledi. Ayrıca kafasına künt kuvvet travması geçirdi.
Kocanın, ilişkisini sosyal medyada ifşa ettiği için karısına kızdığını ve polisin soruşturması sırasında buna dair kanıtlar ortaya çıkardığını söyledi. Dava hala bir Malezya mahkemesinde derdest durumda.

1 Singapurlu Adam Karısını Döverek Öldürdü, 2020

Singapurlu bir adam olan Cui Bingtao, karısı Liang Hsiao-ying'i öldürmekten suçlu bulundu. Onun durumu, aşkın insanlara nasıl düşünülemezi yaptırabileceğinin sadece bir örneği.
Yirmi beş yaşındaki Cui Huan'a yedi yıl hapis ve dokuz dayak cezası verildi. Karısını yere çekti ve ardından betonda kıvrılırken onu yumrukladı; bir iş arkadaşıyla ilişkisi olduğu için çok kızmıştı.
Liang'ı başının ve boynunun arkasına üç veya dört kez tekmeleyerek düşmesine ve kafasını yere çarpmasına neden oldu. Dayak sırasında, Çin'e döndüğünde onu boşamakla tehdit etti. Kadın aniden nefes almayı bıraktı ve doktorlar daha sonra vardıklarında onun öldüğünü açıkladılar.

Aşkın Cinayete Yol Açtığı 10 Şok An konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?

-