Yemek Yazıları
Yemek

Akşam Yemeğinde Servis Edilecek En Rahatsız Edici On Şey

Çoğumuz genellikle yemeklerimizin başkalarına ne kadar rahatsız edici görünebileceğini düşünmeyiz. Vejetaryenler, veganlar, laktoz intoleransı olmayanlar, glüten intoleransı olanlar veya alerjisi olanlar gibi diyet kısıtlamaları olan pek çok kişi vardır. Bir akşam yemeği partisine ev sahipliği yaparken, herhangi bir misafirin bu kategorilere girip girmediği sorulabilir. Bununla birlikte, bir yemeğin kötü veya rahatsız edici olduğu fikri genellikle çoğu insanın radarına girmez.
Bununla birlikte, ikram edilenlerin gözünde kötü kabul edilen bazı yemekler gerçekten de var. Şimdiye kadar akşam yemeğinde servis edilen en rahatsız edici yemeklerin bir listesini derledik.

10 Kaz ciğeri

Fransızca'da "yağlı karaciğer" anlamına gelen kaz ciğeri, Avrupa ülkesinde popüler bir menü öğesidir. Bu lezzetli .

“Çoğumuz genellikle yemeklerimizin başkalarına ne kadar rahatsız edici görünebileceğini düşünmeyiz. Vejetaryenler, veganlar, laktoz intoleransı olmayanlar, glüten intoleransı olanlar veya “

Çoğumuz genellikle yemeklerimizin başkalarına ne

Çoğumuz genellikle yemeklerimizin başkalarına ne kadar rahatsız edici görünebileceğini düşünmeyiz. Vejetaryenler, veganlar, laktoz intoleransı olmayanlar, glüten intoleransı olanlar veya alerjisi olanlar gibi diyet kısıtlamaları olan pek çok kişi vardır. Bir akşam yemeği partisine ev sahipliği yaparken, herhangi bir misafirin bu kategorilere girip girmediği sorulabilir. Bununla birlikte, bir yemeğin kötü veya rahatsız edici olduğu fikri genellikle çoğu insanın radarına girmez.
Bununla birlikte, ikram edilenlerin gözünde kötü kabul edilen bazı yemekler gerçekten de var. Şimdiye kadar akşam yemeğinde servis edilen en rahatsız edici yemeklerin bir listesini derledik.

10 Kaz ciğeri

Fransızca'da "yağlı karaciğer" anlamına gelen kaz ciğeri, Avrupa ülkesinde popüler bir menü öğesidir. Bu lezzetli yemeği "sondaj" adı verilen bir işlemle üretmek için. Esasen, “işçiler boruları günde iki kez erkek ördeklerin boğazından aşağı indirerek midelerine 2,2 pound [1 kg] kadar tahıl ve yağ veya günde üç kez, günde 4 pound [1,8 kg] kadar kaz pompalarlar. ”
Bu süreç, kuşun karaciğerinin normal boyutunun on katına kadar şişmesine neden olur. Kuşlar o kadar aşırı beslenirler ki kendi ayakları üzerinde zar zor durabilirler ve bu besleme yöntemi hepatik lipidoz adı verilen bir karaciğer hastalığına yol açar. Basitçe söylemek gerekirse, bu yemeği oluşturmak için kullanılan süreç insanlık dışı ve barbarcadır. Bu insanlık dışı uygulamaların iyi bir şekilde belgelenmesine rağmen, kaz ciğeri birçok Avrupa ülkesinde hala bir incelik olarak kabul edilmektedir. Bir yandan, kaz ciğeri satışı Kaliforniya'da ve yaklaşık bir düzine başka ülkede yasaklanmıştır; New York şehrinin yasağı hala mahkemelerde bağlı.

9 Balık gözü

Başka bir canlının gözünü yemek, sanki o hayvanın ruhunu yiyormuş gibi yanlış görünebilir. Bununla birlikte, balık gözü mükemmel bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır ve lezzetlidir. Yarattığı bariz mide bulandırıcı görüntüye rağmen, "Fışkıran" şekerin doğal bir versiyonuyla karşılaştırıldılar.
Balık gözleri, batılı olmayan birçok ülkede bir incelik olarak kabul edilir. Kalp, gözler (ne ironi) ve beyin için faydalı olan besinlerle doludurlar. Ayrıca, balık gözü tüketiminin teşvik edilmesi, daha sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarının oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Bazılarına rahatsız edici gelse de aslında bu yemek iyi bir fikir.

8 Smalahove

Norveç yemeği smalahove, koyun kafasından yapılan geleneksel bir yemektir. Genellikle Noel'den hemen önce servis edilen bir tatil yemeğidir. Tipik bir porsiyon yarım kafadan oluşur; kulak ve göz en lezzetli kısımlar olduğu için önce yenir ve en iyi sıcakken yenir. Kafa yaklaşık üç saat kaynatılır veya buharda pişirilir ve rutabaga püresi ve patates ile servis edilir. Bazı insanlar beyni kafatasının içinde pişirmeyi sever, ancak diğerleri onu kızartmayı ve ek bir taraf olarak almayı tercih eder.
Smalahove, yüzyıllardır Norveç'te yenildi ve başlangıçta fakirler tarafından popüler hale getirildi çünkü zenginler kafayı yemek istemiyordu ya da buna ihtiyaç duymuyordu. O zamanlar ne kadar lezzetli ve besleyici olduğunu bilmiyorlardı, bu nedenle alt sınıflar için kolayca erişilebilirdi. Başka bir memelinin kafasını ve yüzünü yemek gerçekten rahatsız edici olsa da, bu Norveç'te popüler bir menü öğesi ve yakın zamanda herhangi bir yere gidecek gibi görünmüyor.

7 Buzağı Beyni

Cervelle de veau olarak bilinen bu yemek , Avrupa ve Fas'ın bazı bölgelerinde bir inceliktir ve dana beyninden yapılır. Düzgün hazırlanırsa buzağı beyinlerinin dokusunun çırpılmış yumurtaya benzediği söylenir. Bununla birlikte, tabak masaya geldiğinde vücudun hangi kısmına servis yapıldığı konusunda hiçbir şüphe yoktur. Genellikle dil ile servis edilir, beurre noir ve kapari ile sote edilir.
Bu yemeğin, yine aynı bölgelerde popüler olan sığır beyinlerinden önemli ölçüde daha lezzetli olduğu söyleniyor. Sığır beyinlerinin kıyaslandığında daha yumuşak ve tatsız olduğu bildiriliyor. Kültürel olarak önyargılı olsa da, bu hazırlanması acımasız ve rahatsız edici bir yemek gibi görünüyor ve ister evde ister profesyonel bir ortamda, birçok kişi için birçok yemek masasında tartışma konusu oldu.

6 Boğa Kurbağa Sashimi

Dünyadaki en tuhaf ve rahatsız edici uygulamalardan biri, Japonların canlı kurbağa yeme geleneğidir. Japonya'da tüketim için yetiştirilen bir kurbağa türü vardır. Bullfrog sashimi veya "ikizukuri", sipariş üzerine dilimlenmiş bir kurbağa, biraz soya sosu ve yanında bir dilim limondan oluşur. Kurbağa yutulurken hala canlıdır ve kemikleri temizlenirken lokantanın gözlerinin içine bakıp gözlerini kırpıştırdığı bilinmektedir.
Bu trendin bir videosu 2012'de internette yayıldı ve o zamandan beri Fox News devam eden hikayeyi aktarıyor. Tartışmadaki kilit faktör, kurbağanın kendi ölümüne tanık olması gerektiği ve bunun tek başına insanlık dışı kabul edilmesi gerektiğidir. Henüz, yemek evrensel olarak yasaklanmadı, ancak Japonya'da yalnızca birkaç işletmede mevcut.

5 Yılan Şarabı

Listemizdeki içecekleri gözden kaçırmamak için, Çin'de Batı Zhou hanedanlığından (yaklaşık MÖ 1040-770) beri yılan şarabı tüketilmektedir. İsmin sizi aldatmasına izin vermeyin; Bu ispirto yapımında yılan kullanılmaz. Ancak, içeceği demlemek için kullanılırlar. Birçok Doğu Asya ülkesinde pirinç şarabı ve tahıl alkolü, bütün bir yılanla şişelenir. Tipik olarak zehirli yılanlar kullanılır, ancak "yılan zehiri proteinleri etanol tarafından açılır ve bu nedenle tamamlanmış içeceğin içilmesi her zaman olmasa da genellikle güvenlidir."
Başlangıçta tıbbi olarak kullanılan, yılanın özünün damıtılması ve tüketilmesi işlemi olarak kabul edilir. Sadece şişede bir yılanla şarap servis etmek geleneksel olmayabilir ama insanın hayal edebileceği en rahatsız edici şey de değil. Ne de olsa mezcalın şişesinde genellikle solucan bulunur ve hiçbir zaman rahatsız edici olarak görülmemiştir. Bununla birlikte, çoğu zaman yılan şaraplarındaki yılan, şişe doldurulduğunda ve mantarlandığında canlıdır, bu da bunu akşam yemeğinde servis edilecek en rahatsız edici içeceklerden biri yapar. [6]

4 Vaka Mart

Tipik olarak , The Lost Boys ve Kiefer Sutherland'a giden olası istisna dışında, mutfakta veya yiyeceklerinde kurtçuklar istemez . Bununla birlikte, bu karmaşık Sardunya peyniri normal bir fermantasyon sürecinden geçtikten sonra sinek larvaları ortaya çıkar. Kurtçuklar, peynirin yağlarını parçalayarak (yutmayı ve atmayı düşünün), peynirin yumuşak ve yapışkan olmasını sağlar.
Bazı insanlar casu marzu servis etmeden önce tüm kurtçukları çıkarırken, bazıları lezzet kattığına inanarak minik larvaları olduğu gibi bırakır. Peynir, akşam yemeklerinde alışılagelmiş bir mezedir ancak kurtlu peynir bazı misafirler için biraz rahatsız edici olabilir. Artı, muhtemelen yasalara ters düşmek istemezsiniz. Peynir hemen hemen her ülkede yasa dışıdır ve Sardunya'da bulunması bile zordur.

3 Kan Çorbası

Ana maddesi hayvan kanı olan her çorba kan çorbası sayılır. Bununla birlikte, bu mezenin birçok enkarnasyonu var. Ördek ve domuz kanı en popüler olanlarıdır, ancak bu rahatsız edici yemeği yapmak için inek ve öküz de kullanılır. "Kalınlaşıyor, besinlerle dolu, kolayca bulunabiliyor ve sadece ritüel kurbanlar için değil. Hafif metalik bir tada sahip zengin, birçok hayvandan alınan kan, birçok kültürün mutfağında yaygın bir malzemedir.
Hem Kore'de hem de Polonya'da kan çorbası popüler bir yemekken, birçok ülke buna kaşlarını çattı. Ördek kanı çorbası olarak da bilinen Czernina, iki ana bileşenden oluşur: tavuk suyu ve ördek kanı. Her ne kadar kan çorbasına lezzet için sık sık sirke ekleniyor olsa da.

2 Maymun beyni

Tarikatın Jones'a bir maymunun beynini doğrudan kafatasından yemesi için baskı yaptığı Indiana Jones and the Temple of Doom'daki o sahneyi hepimiz hatırlıyoruz . İster inanın ister inanmayın, maymun beyinleri Çin ve Güneydoğu Asya'nın bazı bölgelerinde geleneksel olarak yeniliyor çünkü insanlar onların kadim bilgelikle aşılanacağına inanıyor. İnsanların yüzyıllar boyunca diğer türlerin beyinlerini tükettiği iyi belgelenmiş bir gerçek olsa da, özellikle maymun beyni tüketiminin hala uygulanıp uygulanmadığına dair pek çok tartışma var.
Batı popüler kültüründe, tüketimi, genellikle egzotik kültürleri son derece zalim, duygusuz ve/veya tuhaf olarak tasvir etme bağlamında, defalarca tasvir edilir ve tartışılır. 2023 yılında bir porsiyon maymun beyni olan bir akşam yemeğinde herhangi birinin şaşırma şansı pek olası değil. Yine de düşüncesi bile rahatsız edici görünüyor.

1 Kobaylar

Çoğu insan, kobay olarak bilinen tüylü ve sevimli evcil hayvanları tüketmeyi asla düşünmez. Tabii "cuy" olarak bilinen yemeğin bir incelik olarak kabul edildiği ve son on yılda giderek daha popüler hale geldiği Peru'da yaşamıyorsanız. Aslında o kadar ki, kobay yetiştiriciliğinde, alt sınıf çiftçilerin yoksulluktan kurtulmasına yardımcı olacak derecede önemli bir artış oldu.
Gine domuzu çiftçiliği, Güney Amerika ülkesindeki en kazançlı işlerden biri haline geldi ve insanlar bu leziz yaratığı dolu dolu sipariş ediyor. "Et değerli ve tadı ördek ile tavşan karışımı gibi. Düzgün bir şekilde hazırlandığında, bir kobayın eti zengin, yağlı ve lezzetlidir; sıcak ateşte kızartıldığında ise derisi domuz etinin parasını fazlasıyla hak eder.”

Akşam Yemeğinde Servis Edilecek En Rahatsız Edici On Şey konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?

-