Toplum Yazıları
Toplum

1980'lerin En İyi 10 TV Tema Şarkısı

MTV, HBO ve CNN gibi yeni ulusal kablo ağları, 1980'lerde Amerika'nın üç büyük ağından (ABC, CBS ve NBC) pazar payını almaya başladı. Yatırımcılar, dördüncü bir ağ olan Fox'u oluşturarak işleri karmaşıklaştırdı. Bu, büyük ağların Amerikan kültürü üzerindeki onlarca yıllık hakimiyetinin sonunun başlangıcı anlamına geliyordu.
Ek olarak, video kasetler, video oyunları ve uzaktan kumandalar, tüketicilerin artık herhangi bir zamanda tek bir TV kanalını izlemeye kilitlenmediği anlamına geliyordu. Bunun yerine, şovları daha sonra izlemek, oyun oynamak veya reklamlar sırasında kanalda gezinmek için bantlayabilirler. Ağlar, birinci sınıf pembe diziler de dahil olmak üzere ilgi çekici yeni komediler ve dramalar yaratarak uyum sağlamaya zorlandı.
Bu teknolojik değişiklikler, TV tema şarkılarındaki seçimleri etkiledi. Yazarlardan .

“MTV, HBO ve CNN gibi yeni ulusal kablo ağları, 1980'lerde Amerika'nın üç büyük ağından (ABC, CBS ve NBC) pazar payını almaya başladı. Yatırımcılar, dördüncü bir ağ olan Fox'u oluşturarak “

MTV, HBO ve CNN gibi yeni ulusal kablo ağları, 1980'lerde

MTV, HBO ve CNN gibi yeni ulusal kablo ağları, 1980'lerde Amerika'nın üç büyük ağından (ABC, CBS ve NBC) pazar payını almaya başladı. Yatırımcılar, dördüncü bir ağ olan Fox'u oluşturarak işleri karmaşıklaştırdı. Bu, büyük ağların Amerikan kültürü üzerindeki onlarca yıllık hakimiyetinin sonunun başlangıcı anlamına geliyordu.
Ek olarak, video kasetler, video oyunları ve uzaktan kumandalar, tüketicilerin artık herhangi bir zamanda tek bir TV kanalını izlemeye kilitlenmediği anlamına geliyordu. Bunun yerine, şovları daha sonra izlemek, oyun oynamak veya reklamlar sırasında kanalda gezinmek için bantlayabilirler. Ağlar, birinci sınıf pembe diziler de dahil olmak üzere ilgi çekici yeni komediler ve dramalar yaratarak uyum sağlamaya zorlandı.
Bu teknolojik değişiklikler, TV tema şarkılarındaki seçimleri etkiledi. Yazarlardan daha akılda kalıcı sözler ve melodiler yaratmaları istendi. Prodüksiyon değerleri, kayıt endüstrisindeki değerlere eşit olmalıydı. Neyse ki, büyük ağlar için, deneyimli besteciler, söz yazarları, müzisyenler ve şarkıcılardan oluşan geniş bir kadro, bir kanal sörfçüsünün durup dinlemesini sağlayacak türden ödüllü tema şarkıları yaratmak için hazırdı.
En iyi tema şarkıları, dizinin özünü ve karakterlerini kapsıyordu. İzleyiciyi iyi hissettirdiler. İşte 1980'lerin en iyi 10 TV tema şarkısı.

10 Dynasty: 1981–1989

Dallas dünya çapında bir hit haline geldikten sonra CBS tarafından tanıtılan bu prime-time pembe dizi, Denver'daki iki düşman aile, Carrington'lar ve Colby'ler arasındaki karmaşık etkileşimleri içeriyordu. Dallas gibi , petrol zenginliği ve finanse ettiği siyasi güç de işin içindeydi. Yapımcı Aaron Spelling , iki ailenin üyeleri güç ve nüfuz için yarışırken Dynasty'de ihtişamın bol olmasını ve gerilimin ortaya çıkmasını sağladı .
İzleyiciler, Blake Carrington'ın karısı ve eski karısının bazen fiziksel olarak kavga etmesini izlemeye bayıldılar. Eski eşi Alexis, kadın JR Ewing olarak tanındı. 1985'e gelindiğinde, her hafta 60 milyona kadar Amerikalı izliyordu. Besteci Bill Conti gösteri için "Dynasty" yazdı. Şarkı, izleyicileri bir imparatorun sarayına girerken selamlıyormuş gibi bir tantana motifinde muzaffer notalar tutan kornalara sahipti. Bir bakıma öyleydiler. Şarkı , 1982'de Billboard'da 52 numaraya yükseldi.

9 Magnum PI: 1980–1988

Magnum, PI, Tom Selleck'i dedektiflik yaparken şort, Hawaii gömleği ve Detroit Tigers beyzbol şapkası giyen rahat bir dedektif olarak oynadı. Ünlü bir polisiye yazarının Hawai'deki yemyeşil malikanesinde misafir olarak yaşadı. İzleyiciler Robin Masters'ı hiç görmediler; sadece sesini, Orson Welles'in sesini duydular.
Thomas Magnum, vakaları geleneksel özel dedektifin mizahı ve eylemiyle çözdü. Magnum, malikaneyi yöneten John Hillerman'ın canlandırdığı sinir bozucu, kitabına uygun İngiliz Binbaşı Higgins ile uğraşmak zorunda olduğu zamanlar dışında, açıkça harika vakit geçiriyordu. Magnum ara sıra Hawaii Five-O'dan Dedektif Steve McGarrett'a atıfta bulundu . Gösteri ayrıca Murder, She Wrote ile aynı evrende geçiyordu .” Jessica Fletcher, bir bölümde cinayetle suçlandığında Magnum'u temize çıkardı.
"Magnum, PI" adlı şarkı, Quantum Leap , Law & Order ve The A-Team gibi pek çok şarkının tema şarkılarının yaratıcısı Mike Post tarafından bestelendi . Bir helikopterin keskin bir şekilde düzenlenmiş görsellerini, bir Ferrari 308'i, cüretkarlık yapan Magnum'u, patlamaları, silahlı sesleri ve rol arkadaşlarının anlık görüntülerini içeren neşeli melodi, açılış sahnesinde bir saatlik bir macera vaat ediyordu. Canlı şarkı, 1982'de Billboard listelerinde 25 numaraya ulaştı .

8 Miami Vice: 1984–1989

1980'leri düşündüğünüzde, kendi moda parıltısı (kıyafetler İtalyan tasarımcılar tarafından yaratılmıştır) ve sesi olan bir gösteri olan Miami Vice'ı düşünürsünüz. Müzik her yerdeydi. Dizinin ortak yaratıcısı Anthony Yerkovich, konsepti "MTV Polisleri" olarak tanımladı. Böyle şeyleri biliyordu. Hill Street Blues'un yapımcısıydı .
Don Johnson, Crockett'i canlandırdı ve Philip Michael Thomas, South Beach bölgesindeki uyuşturucu ticaretini ele alan bir çift Miami-Dade County polisi olan Tubbs'u canlandırdı. Limanda genellikle yüksek hızlı tekne kovalamaca sahneleri yer aldı. Polisler ayrıca Ocean Drive'da devriye gezdi. Miami'nin eski art deco otelleri, izleyicilere göz bebeği oldu. Don Johnson, Miami Dolphins'in baş koçu Don Shula ile Miami Vice'tan Don Johnson olarak tanıştırıldığında , koç, "Tanıştığımıza memnun oldum. Sizler gerçekten iyi bir iş çıkarıyorsunuz.” Koç, Johnson'ın gerçek bir polis olduğunu düşündü.
Pilot bölümde tema şarkısı yer almadı. Bunun yerine Miami, Phil Collins'in hit şarkısı “In the Air Tonight” eşliğinde uzun bir montaj sekansıyla izleyicilere tanıtıldı. Jan Hammer tarafından bestelenen ve icra edilen zorlu enstrümantal tema, diğer tüm bölümleri Miami'nin görselleri, insanları ve gösteriden aksiyon kareleriyle açtı. Bu şarkı o kadar popüler oldu ki 1985'te Billboard'da 1 numaraya ulaştı. On yıllar boyunca hiçbir enstrümantal aynı şeyi yapamazdı. Şarkı iki Grammy aldı.

7 A Different World: 1987–1993

Farklı Bir Dünya, The Cosby Show'dan ayrıldı . O gösteriden bir karakter, Heathcliff Huxtable'ın (Cosby) kızı Denise Huxtable (Lisa Bonet), gerçek hayattaki tarihsel olarak siyah kolejlerin kurgusal bir versiyonu olan, ailesinin mezun olduğu okul olan Hillman College'a gönderildi. Diğer öğrenciler ve öğretmenlerle karşılaşmaları, komedi ve dramayı sağladı.
Yapımcı ve yönetmen Debbie Allen, kendisi de tarihsel olarak siyahi bir kolejden (Howard Üniversitesi) mezun olmuş, yazı ekibini Atlanta'daki siyahi kolejlere götürerek şovun özgünlüğünü sağladı. Bu arka plan, şovdaki en sıcak kampüs konularını öne çıkarmalarına izin verdi.
Tema şarkısı Bill Cosby, Stu Gardner ve (şovda Jaleesa'yı canlandıran) Dawnn Lewis tarafından yazılmıştır ve 1. Sezon versiyonu Phoebe Snow tarafından söylenmiştir. Aretha Franklin, 2-5. Sezonlar için "Geldiğiniz yerden farklı bir dünya" sözünü sert ruhlu müziğe dönüştürdü. Boyz II Men ve Terrence Forsythe daha sonra 6. Sezon için durumu hafifletti. [4]

6 Hill Street Blues: 1981–1987

İzleyiciler , Hill Street Blues'un hangi şehirde geçtiğinden hiçbir zaman emin olamadılar ama umursamadılar. El kameraları, çok bölümlü hikaye yayları ve gerçekçi polis işleriyle ilgilenen ilginç karakterlerin yer aldığı geniş oyuncu kadrosu izleyicileri büyüledi. Yaratıcı Steven Bochco, Chicago, Pittsburgh ve Buffalo, New York bölgelerine benzeyen çevreleri seçerek her şeyi kasıtlı olarak belirsiz bıraktı.
Chicago'daki Maxwell Street bölge istasyonu, Hill Street'in dış cephesi olarak hizmet etti. Gösteri, 1981'de 8 Emmy aldı. Yüksek reytingleriyle NBC'ye o kadar çok para kazandırdı ki, Hill Street Blues, tek bir bölüm için 1 milyon dolar alan ilk haftalık TV programı oldu.
Mike Post'un bu güzel, yumuşak enstrümantali yazması sadece iki saat sürdü. Şarkı başladığında üç polis arabası karakoldan hızla çıkıyor. Post, daha fazla orkestrasyon eklemek istedi. Bochco, piyanonun çıplak kemik olarak kalmasını istedi. Piyanonun arka planı olarak birkaç korna ile uzlaştılar. İşe yaradı. Şarkı, 1981'de Billboard'da 10 numaraya sıçradı ve Grammy aldı.

5 Seinfeld: 1989–1998

1980'lerin sonlarında popülaritesi artan bir komedyen olarak Jerry Seinfeld'e NBC ile bir şov yaratma fırsatı sunuldu. Seinfeld, gerçek hayattaki bir stand-up komedyeni ve New Yorklu arkadaşlarının destanına dönüştü. Sözde hiçbir şey hakkında bir gösteri değildi ama her zaman sıradan hayattan daha fazlası olduğuna dair imalar yapıyordu. Olan bitenin çoğu Manhattan'ın Yukarı Batı Yakası'ndaki bir apartmanda gerçekleşti.
Seinfeld, adı George olan gerçek hayattaki arkadaşına şovu için planlanan müzikten şikayet etti. George onu kendi arkadaşı Jonathan Wolff ile ilişkilendirdi. Seinfeld, Wolff'a bir bestecinin Seinfeld'de uğraşması gereken özel koşullardan bahsetti .
Her bölüm Seinfeld'in mikrofon başında kalabalığa şakalar yapmasıyla açılıyordu. Müziğin şakalar ve alkışlarla uyumlu olması gerekiyordu. Wolff'un çözümü basitti. Seinfeld'in sesini, kahkahalarını ve alkışlarını etkisiz hale getirmek için bir tokat bas, biraz korna ve parmak şaklattı - çok az gerçek müzik - kullanırdı. Esasen, her bölüm incelikli veya çılgınca farklı bir şarkıyla başladı.

4 Night Court: 1984–1992

Night Court, bir Manhattan belediye mahkemesinin çalışanlarına ve gece vardiyasında Yargıç Harry T. Stone'un (Harry Anderson tarafından canlandırılan) huzuruna çıkan sanıklara odaklandı. Yargıç, sanığın huzuruna çıkarken gerginliği azaltmak için sihirbazlık numaraları yapan rahat bir adamdı. Şov yaratıcısı Reinhold Weege, New York'ta gerçek gece mahkeme oturumlarına katıldığında bu konsepti ortaya attı.
Mahkeme salonunda gerçekten deli insanlar vardı, hepsi suçla itham edilmedi. Weege, Cheers bölümlerinde sihir gösterisini görünce başrol için Anderson'ı seçti . Weege'in diğer numarası, fahişelere ve pezevenklere gerçek hayattaki arkadaşlarının adını vermekti. Onlara televizyonda bu şekilde merhaba diyebileceğini söyledi.
Her karakter, bas ağırlıklı tema şarkısında tanıtılır. Jack Elliot besteledi. En çok Barney Miller ve Charlie'nin Melekleri için besteci olarak biliniyordu . Tonight Show Orchestra ile de performans sergileyen ünlü bir Motown saksafonisti Ernie Watts melodiyi çaldı.

3 The Golden Girls (Altın Kızlar): 1985–1992

Altın Kızlar'ı belli bir yaştaki herkes bilir . Miami'de rahat bir evde yan yana yaşamanın yarattığı sürtüşmeye rağmen arkadaşlıklarına tutunan dört yaşlı kadının hikayesi. Karakterleri büyük film ve TV yıldızları canlandırdı: Beatrice Arthur, Betty White, Rue McClanahan ve Estelle Getty.
Gösteri oldukça popülerdi ve birkaç Altın Küre kazandı. Her yıldız bir Emmy aldı. Aslında merhum Kraliçe Anne gösteriyi o kadar çok sevdi ki kendisi için canlı bir gösteri yapılmasını istedi. Oyuncular ve ekip, 1988'de London Palladium'da gizli bir canlı versiyonu oynamak için bir araya geldi.
Şovun tema şarkısı "Arkadaş Olduğunuz İçin Teşekkür Ederim", Andrew Gold tarafından 1978'de All This and Heaven Too albümünde yazılmış ve söylenmiştir . Yazması yaklaşık bir saat sürdü. Altın Kızlar için bunu Cynthia Fee üstlendi .

2 Amen: 1986–1991

Amen , (daha önce George Jefferson'ı canlandıran) Sherman Hemsley'in canlandırdığı kendini beğenmiş, entrikacı bir papaz olan Ernest Frye'ın ve Philadelphia'daki First Community Kilisesi'nde yeni bir bakanla çatışmasının hikayesidir. Frye, kilise için pek çok aptalca plan yapar. Yeni bakan Reuben Gregory, kızı Thelma'nın ilgisini çeker. Frye'ın itirazlarına rağmen ikisi 4. Sezonda evlenir.
Amen'in tema şarkısı , gerçek hayattaki bir gospel şarkıcısı ve bestecisi olan Andrae Crouch tarafından yazılan heyecan verici bir gospel melodisi olan "Shine on Me" idi. Tanınmış bir gospel şarkıcısı ve Grammy adayı olan Vanessa Bell Armstrong, bir gospel korosuyla birlikte başrolü söylemesi için seçildi. Dış çekimler, Philadelphia'daki Pisgah Dağı Afrika Metodist Piskoposluk Kilisesi'ni içeriyordu. Krediler sırasında Frye'ın geldiğini ve o kiliseye girdiğini görüyoruz. [9]

1 Cheers: 1983–1992

Herkesin adını bildiği, yerel halkın içki içip sosyalleşebileceği bir yere gitmek istiyorsun. Tema şarkısından alınan bu konsept, Cheers'ın konusu. Cheers'ın sahibi ve barmeni, eski yardım sürahisi Sam Malone idi. Sunucu Diane, garson Carla, eski beyzbol koçu, her şeyi bilen Cliff ve muhasebeci Norm oyuncu kadrosunu doldurdu.
Gösteri, Sam ve Diane'in Tracy-Hepburn aşk-nefret ilişkisi çoğu bölümün merkezine yerleştirilerek James Burrows ve Glen ve Les Charles tarafından yaratıldı. “O şehrin dışında; o şehir merkezinde. Muhteşem senaryo ve oyunculuk Cheers'a 6 Altın Küre ve 28 Emmy dahil 77 ödül kazandırdı.
Gary Portnoy ve Judy Hart Angelo, yapımcılar tarafından hızla reddedilen iki şarkı teklif etti. Sebat ettiler ve mükemmel uyan, unutulmaz üçüncü teklif olan "Herkesin Adını Bildiği Yer"i yarattılar. Portnoy, sadece bir piyano eşliğinde başlayarak şarkıyı kendisi seslendirdi. Portnoy sesini fazla yükseltip nakarat için sanal bir koro oluştururken bir davul, gitar ve bas katıldı. Çok basit bir şarkı, ancak tüm zamanların en ünlü TV tema şarkılarından biri haline gelecek.

1980'lerin En İyi 10 TV Tema Şarkısı konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?

-