kisi Yazıları
kisi

Kont Giacomo Leopardi

İtalyan yazarı (Recanati, Marche 1798-Napoli 1837). Dar bir çevrede kendi kendini yetiştirerek son derece geniş bir kültür edinen Kont Giacomo Leopardi, birçok kez çevresinden kaçıp kurtulmayı denediyse de, bunu uzun sü: e sonra gerçekleştirebildi. Söz konusu dar çevreye kapanma, bir yandan işine yarayarak, bir sığınak gibi şiire sığınmasına, öte yandan da korkunç bir kö­ tümserliğe kapılmasına yolaçtı. Hastalıklarla geçen, yapayalnız yaşamında, onu sürekli kamçılayıp ayakta tutan inancı yurtseverlikte bulup, daha 1818`den başlayarak yurtsever esinli şiirlerini yayınladı: All`İtalia (İtalya`ya), İl Monumento di Dante (Dante`nin Anıtı Üstü­ ne), vb. Recanati`den uzaklaşmayı başarınca, İtalya`nın çeşitli kentlerini (Roma, Milano, Bologna, Floransa, Pisa) gezip, Napoli`de öldü. Kont Giacomo Leopardi, acılarını .

“İtalyan yazarı (Recanati, Marche 1798-Napoli 1837). Dar bir çevrede kendi kendini yetiştirerek son derece geniş bir kültür edinen Kont Giacomo Leopardi, birçok kez çevresinden kaçıp kurtulmayı “

İtalyan yazarı (Recanati, Marche 1798-Napoli 1837).

İtalyan yazarı (Recanati, Marche 1798-Napoli 1837). Dar bir çevrede kendi kendini yetiştirerek son derece geniş bir kültür edinen Kont Giacomo Leopardi, birçok kez çevresinden kaçıp kurtulmayı denediyse de, bunu uzun sü: e sonra gerçekleştirebildi. Söz konusu dar çevreye kapanma, bir yandan işine yarayarak, bir sığınak gibi şiire sığınmasına, öte yandan da korkunç bir kö­ tümserliğe kapılmasına yolaçtı. Hastalıklarla geçen, yapayalnız yaşamında, onu sürekli kamçılayıp ayakta tutan inancı yurtseverlikte bulup, daha 1818`den başlayarak yurtsever esinli şiirlerini yayınladı: All`İtalia (İtalya`ya), İl Monumento di Dante (Dante`nin Anıtı Üstü­ ne), vb. Recanati`den uzaklaşmayı başarınca, İtalya`nın çeşitli kentlerini (Roma, Milano, Bologna, Floransa, Pisa) gezip, Napoli`de öldü. Kont Giacomo Leopardi, acılarını gerek şiir (Canti [Lirik Şiirler, 1824-1835]; Canzoni [Şarkılar, 1824]; La Quiete Dopo la Tempesta [Fırtınadan Sonra Sükûn, 1829]; Canto Notturno [Gece Şarkısı, 1831]; La Cinestra [Katırtırnağı, 1836]), gerek şiirli bir düzyazıyla (Pensleri [Düşünceler], Esiptolario [Mektuplar]) dile getirmiştir. Çoğunlukla yergili olan düzyazıları, son derece arı ve uyumlu şiirlerine oranla daha az doğal, daha az coşkuludur.

KontGiacomoLeopardi konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?
-