Toplum Yazıları
Toplum

Öğrenilmesi En Zor 10 Dil

Kendinizi hiç birçok dilde hokkabazlık yapmakta usta bir dil uzmanı olarak hayal ettiniz mi? Belki birden fazla dili kolaylıkla konuşuyorsunuzdur. Ancak, anadili olmayanlar için en zorlayıcı on dilden herhangi birini öğrenmeyi denediniz mi?
Bu on dil, dil meraklısı için bir dil değil, cesareti kolayca kırılmayan dil canavarları için! Henüz ilgilendiniz mi? Hemen konuya girelim ve her birinin neden özel bir tekerleme sunduğunu öğrenelim.

10 Mandarin Çincesi

Mandarin Çincesi o kadar geniş ve girift bir dildir ki, birçok kişide hiç bitmeyen bir bilmeceyi çözüyormuş hissi uyandırır! Bu devin sözlü olarak ne kadar zorlayıcı olduğundan bahsetmeden önce, onu yazmaktan bahsetmeliyiz.
Mandarin'in yazı sisteminde ezberlenmesi gereken binlerce benzersiz karakter vardır; ya beyninizi bozacak ya da akıcı karakter tarzında .

“Kendinizi hiç birçok dilde hokkabazlık yapmakta usta bir dil uzmanı olarak hayal ettiniz mi? Belki birden fazla dili kolaylıkla konuşuyorsunuzdur. Ancak, anadili olmayanlar için en zorlayıcı on “

Kendinizi hiç birçok dilde hokkabazlık yapmakta

Kendinizi hiç birçok dilde hokkabazlık yapmakta usta bir dil uzmanı olarak hayal ettiniz mi? Belki birden fazla dili kolaylıkla konuşuyorsunuzdur. Ancak, anadili olmayanlar için en zorlayıcı on dilden herhangi birini öğrenmeyi denediniz mi?
Bu on dil, dil meraklısı için bir dil değil, cesareti kolayca kırılmayan dil canavarları için! Henüz ilgilendiniz mi? Hemen konuya girelim ve her birinin neden özel bir tekerleme sunduğunu öğrenelim.

10 Mandarin Çincesi

Mandarin Çincesi o kadar geniş ve girift bir dildir ki, birçok kişide hiç bitmeyen bir bilmeceyi çözüyormuş hissi uyandırır! Bu devin sözlü olarak ne kadar zorlayıcı olduğundan bahsetmeden önce, onu yazmaktan bahsetmeliyiz.
Mandarin'in yazı sisteminde ezberlenmesi gereken binlerce benzersiz karakter vardır; ya beyninizi bozacak ya da akıcı karakter tarzında zeninizi bulacaksınız.
Mandarin dilinde yazmak sizin için yeterince zor olmadıysa, şimdi onu konuşmanın zorluklarını tartışabiliriz. İlk olarak, dilbilgisi, İngilizce ve diğer Batı dilleriyle karşılaştırıldığında tamamen farklı bir canavardır. Hiçbir makale ve benzersiz bir cümle yapısı olmadan, bir cümle kurmayı donanımsız bir Ikea masası inşa etmeye benzer bulabilirsiniz.
Ve hepsinden önemlisi, Mandarin'in bir kelimenin anlamını tamamen değiştirebilen dört farklı tonu vardır. Kokuşmuş demek istediğinde birisinin çirkin olduğunu söyleyebilirsin. İkisi de harika değil, ama belli ki biri daha çok acıtacak.Bu, dil uygulamalarını bir kenara bırakıp bunun yerine yerel bir öğretmenden öğrenmek isteyebileceğiniz bir dildir.

9 Arapça

Arapça, Arap Yarımadası'nda ortaya çıkan ve 400 milyondan fazla insan tarafından konuşulan bir Sami dilidir. 26 ülkenin resmi dilidir ve zengin bir kültürel ve tarihi öneme sahiptir.
Peki 400 milyondan fazla kişinin konuştuğu bu dilde ustalaşmak neden bu kadar zor? Basit cevap varyasyonlardır. Pek çok Arapça lehçe vardır ve her biri telaffuz, kelime bilgisi ve gramer açısından önemli ölçüde farklılık gösterebilir.
Ek olarak, yazı sistemi sağdan sola akma gibi zorluklar sunar. Bu, ustalaşması için yeterince basit olsa da, dil, bir kelimedeki konumlarına bağlı olarak farklı görünebilen harfleri de ekler ve ünlüler genellikle gizli moda geçer. Yakında gizli mesajları çözüyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Ve çoğu dilde olduğu gibi, gramerin üstünde meşhur kiraz var. Arapça bir istisna değildir; zaten zor olan seviyesini artıran karmaşık ve ilgi çekici fiil biçimleri ve isim çekimleriyle doludur.

8 Japonca

Japonlar şüphesiz bu listede bir yeri hak ediyor. 128 milyondan fazla insan Japonca konuşuyor, çoğunlukla Japonya'da - tahmin ettiniz -. Eşsiz yazı sistemine hayran kalmamak elde değil. Bununla birlikte, dilin sosyal ve kültürel yönleri, onu gerçekten zorlaştıran şeydir.
İlk olarak, Japonca yazmaya bakalım. Çince karakterleri (kanji) iki heceli yazıyla (hiragana ve katakana) harmanlayan bir sanat biçimidir. Ezberleme ve bağlam, bu yazma stilinde ustalaşırken arkadaşlarınız olacak.
Bir sonraki meydan okuma, uygulama ve tekrarlamanın yardımcı olacağı tek şeydir. Japonca cümle yapısını alır ve İngilizce konuşanların alışık olduğu şeyden çevirir. Fiiller bir cümlenin sonuna gelir ve bu düzenlemeye alışmak kolay değildir. Sadece özneyi, nesneyi, sonra fiili hatırla ve gayet iyi yapacaksın.
Japonlara gerçekten listede bir yer kazandıran şey budur. Bağlam kraldır, Japon kültürü sosyal bağlama çok önem verir ve çeşitli düzeylerde nezaket ve saygı ifadelerinin doğru şekilde kullanılması gerekir. Yanlış olanı seçmek bir sohbeti başlatabilir veya bozabilir, bu yüzden dikkatli olmalısınız.

7 Korece

İlk bakışta Korece'ye bakıp Mandarin veya Japonca'dan çok da farklı olmadığını düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz. Teksaslı birinin Louisiana Bayou'nun derinliklerinden biriyle tanışması gibi olurdu.
Üç şey Kore dilini bir meydan okuma haline getirir: Dilbilgisi
Homofonlar
Fonetik yazı

Korece, çoğunlukla dilbilgisi nedeniyle, anadili olmayanlar için bir beyin fırtınası olabilir. Kelime sırası, cümle yapısı ve fiil sonları, dil öğrenenlerin ustalaşması gereken şeylerdir. Ve Japonca gibi, kelime dağarcığının ve fiil biçimlerinin konuşmacının ve dinleyicinin durumuna göre değiştiği saygı ifadesi vardır. Çift ünsüzler, aspirasyonlu ünsüzler ve sesli harf kombinasyonları ekleyerek İngilizce konuşanların dillerini birbirine bağlamasına neden olabilir.
Sırada, İngilizce öğrenen herkesin bağ kurabileceği bir meydan okuma var. Homofonlar! Korece sesteş sözcüklerle, yani kulağa aynı gelen ama farklı anlamlara sahip sözcüklerle doludur. Dikkat etmiyorsanız, on derken köprü veya ateş yerine bacak diyebilirsiniz.Hangul yazı sistemi, İngilizce konuşanlar için okumayı ve yazmayı baştan öğrenmek gibi gelebilir. Sesleri temsil eden fonetik harflerle, yabancı karakterler biraz bunaltıcı olabilir.

6 Fince

Fince, dilsel bir hız treninden başka bir şey değildir. Akıllara durgunluk veren dilbilgisi, karmaşık durumlar ve ilgi çekici ünlü uyum sistemi ile ünlüdür. Ah evet, ve kapsamlı, birleştirici kelime dağarcığını da unutmayalım!
Fince dilbilgisine dalmak, cümle yapısına ve bağlama bağlı olarak oynanacak 15 durumla dilbilimsel bir Rubik Küpü ile uğraşmak gibi gelebilir. Sonra, sürekli gelişen ünsüz geçişlerinden bahsetmeye bile gerek yok, kelimelerin içinde tam olarak birleşmelerini sağlayan Fince sesli harflerin kışkırtıcı dansı var. Bu cümleyi yazmak bile başımı ağrıtıyor.
Ama bekleyin, dahası var! Fince kelime dağarcığı, diğer dillerden ödünç almayı sever ve bu kelimeleri benzersiz dilbilgisi ve telaffuzuna tam olarak uyacak şekilde değiştirir. Herkesin tanıdık geldiği bir beyin sarsıntısı gibi, ama sen tam olarak emin değilsin.

5 Macarca

Macarca, dil öğrenenlere paralarının karşılığını vermekle ünlüdür; Bu dilbilimsel labirentin neden kesintiye uğradığına şaşmamalı.
Macarca sondan eklemeli bir dildir, yani kelimeler bir Jenga kulesi gibi önekler ve sonekler istiflenerek birleştirilebilir. Ve bu yeterince korkutucu değilse, beyninizi 18 farklı vakanın etrafına sarmayı deneyin! İngilizce'de 3 tane var.
Ayrıca, Macarca herhangi bir Hint-Avrupa diliyle akraba değildir, bu yüzden tanıdık kelimeler bulma konusunda bol şans. Artı, Macarca, inekler eve gelene kadar telaffuzunuzu pratik etmenizi sağlayacak gerçekten egzotik sesli ve ünsüz seslere sahiptir.
Bunda ustalaşmak için, kelimeleri bağlam içinde öğrenmeye ve Macarca kelimelerin köklerini kazmaya odaklanmanız gerekecek.

4 Bask Dili

Avrupa'nın en eski esrarengiz dili, gururla tek başına duruyor ve Dünya'da bilinen başka hiçbir dille ilgisi yok. Yani bunun bir meydan okuma olacağını biliyorsun.
Bask dili temelde özel bir kulüptür. Dilsel bir akrabalığı olmadığı için, size yardımcı olacak aynı kökenli veya tanıdık gelen kelimeler bulamazsınız. Karmaşık dilbilgisi, sondan eklemeli yapı ve kendine özgü telaffuz hakkında bilgi edinmek için derinlere dalmanız gerekecek. Ancak dili öğrenmek, Fransa ve İspanya arasındaki pastoral bir bölgeye yurtdışında eğitim gezisi anlamına gelebilir.

3 İzlandaca

İzlandacanın kırılması zor bir ceviz olduğunu duymuş olabilirsiniz ve yanılmazsınız! Bu Kuzey Cermen dili, Viking köklerine Thor'un çekicini kavramasından daha iyi tutundu. İzlanda'nın izolasyonu, dilin nispeten değişmediği anlamına gelir, bu da onu öğrenmeyi zorlaştırır, ancak aynı zamanda dilbilimsel bir zaman kapsülü haline getirir.
İzlanda dilinin gramer sistemi ana zorluktur. İsimler, sıfatlar ve zamirler için dört farklı durum vardır ve her biri çekim için kendi kural kitabına sahiptir. Artı, hatırlaman gereken düzensiz fiiller var.
İzlandaca'nın çekimle olan aşk ilişkisi burada bitmiyor millet. Her isim, cinsiyete ve duruma göre kendini değiştiren kendi çekim kalıbıyla gelir. İzlandacayı ustalıkla kullanmak için temelde Loki'nin gümüş diline sahip olmalısınız.
Her şeyin ötesinde, İzlandaca kelime dağarcığı Odin'in hazine odası gibidir. Eski İskandinav dilinden türetilen sözcükler, çok sayıda bileşik sözcük ve neolojizmler vardır (bu, yeni sözcükler için süslü bir sözcüktür). Ama eğer bunu okuyorsanız, muhtemelen bunu zaten biliyordunuz.

2 Lehçe

Lehçe dilbilgisi çılgın bir yolculuktur! İsimler, sıfatlar ve zamirler için yedi durumla, her kelimenin bitişi cümledeki rolüne bağlı olarak değişir. Ve fiillere geldiğinizde, her birinin en fazla altı farklı zamanı olabilir.
Telaffuz ve çekim bu sosisteki gizli baharattır. Çekiminiz isimleri, fiilleri, edatları ve bağlaçları değiştirir. Ve telaffuz konusunda da başarısız olamazsın. Lehçe, anadili olmayanları dilini tutamayan ünlüler ve ünsüz kümeleri gibi benzersiz seslerden oluşan bir hazineye sahiptir.

1 Navajo

Öncelikle Amerika'nın güneybatısında konuşulan bir Kızılderili dili olan Navajo, dil meraklıları için gerçek bir sınavdır. Navajo dilbilgisi, kelimeleri oluşturmak için öneklerin ve soneklerin birbirine yapıştığı bir bulmaca gibidir. Ve bu buzdağının sadece görünen kısmı! Dil ayrıca perde ve vurgunun kelimelerin ve ifadelerin anlamlarını değiştirebildiği büyüleyici bir ton sistemine de sahiptir.
Herhangi bir nedenle bir Navajo dilinin ne kadar zor olabileceğinden şüphe duyuyorsanız, işte muhtemelen bulabileceğiniz en büyük sosyal kanıt. 2. Dünya Savaşı sırasında, Müttefikler hassas bilgileri iletmek için Navajo kod konuşmacılarını kullandılar çünkü dil öğrenilmesi ve düşman tarafından çözülmesi çok zordu. Yani, evet, onunla iyi şanslar.

Öğrenilmesi En Zor 10 Dil konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?

-