Toplum Yazıları
Toplum

Çizgi Roman Tarihindeki En Önemli 10 An

1827'de İsviçreli Rudlophe Topffer bir çizgi roman yarattı ve yedi çizgi roman yayınlamaya devam etti. 1837'de Rudolphe Töpffer, Obadiah Oldbuck'ın Maceraları'nı yayınladı ve bilinen en eski çizgi roman olarak kabul ediliyor. O zamandan beri Çizgi Roman, dünyanın en popüler basılı ürünlerinden biri haline geldi. İşte 'Süper Kahraman Çizgi Romanı' türünün tanımlanmasına yardımcı olan tarihteki on an.

10 X-Men'in Yükselişi 1963

X-Men, Marvel Evreninde süper kahramanlar ve bazen de süper kötüler olarak bilim kurgu çizgi roman karakterlerinden oluşan bir ekiptir. Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratıldılar, Eylül 1963'te yayınlanan The X-Men #1'de çıkış yaptılar. kendilerini genellikle ergenlik çağında veya çok yakınında gösteren yetenekler. Hikayelerde, pek çok sıradan insan, bazı bilim .

“1827'de İsviçreli Rudlophe Topffer bir çizgi roman yarattı ve yedi çizgi roman yayınlamaya devam etti. 1837'de Rudolphe Töpffer, Obadiah Oldbuck'ın Maceraları'nı yayınladı ve bilinen en eski “

1827'de İsviçreli Rudlophe Topffer bir çizgi roman

1827'de İsviçreli Rudlophe Topffer bir çizgi roman yarattı ve yedi çizgi roman yayınlamaya devam etti. 1837'de Rudolphe Töpffer, Obadiah Oldbuck'ın Maceraları'nı yayınladı ve bilinen en eski çizgi roman olarak kabul ediliyor. O zamandan beri Çizgi Roman, dünyanın en popüler basılı ürünlerinden biri haline geldi. İşte 'Süper Kahraman Çizgi Romanı' türünün tanımlanmasına yardımcı olan tarihteki on an.

10 X-Men'in Yükselişi 1963

X-Men, Marvel Evreninde süper kahramanlar ve bazen de süper kötüler olarak bilim kurgu çizgi roman karakterlerinden oluşan bir ekiptir. Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratıldılar, Eylül 1963'te yayınlanan The X-Men #1'de çıkış yaptılar. kendilerini genellikle ergenlik çağında veya çok yakınında gösteren yetenekler. Hikayelerde, pek çok sıradan insan, bazı bilim adamları tarafından insan evriminin bir sonraki adımı olarak görülen ve bu nedenle yaygın olarak bir tehdit olarak görülen mutantlara (genellikle Homo superior olarak anılır) karşı yoğun bir korku ve/veya güvensizlik besler. insan uygarlıkları. Profesör Charles Xavier'in vesayeti altındaki X-Men, genellikle "kahramanca" olarak görülse de,

9 Todd McFarlane Örümcek Adam'ı Çiziyor 1988

1988'de Todd McFarlane, Marvel's The Amazing Spider-Man'de yazar David Micheliene'ye katıldı. 298 sayısından başlayarak; McFarlane, karakterin görünümünü değiştirerek onu daha büyük gözleri, daha ince bir fiziği ve ağ sallanırken çarpık vücut dili ile daha çok örümceğe benzer hale getirdi ve ağının daha ayrıntılı ve benzersiz görünmesini sağladı. Onun yorumu, sonraki birçok Örümcek Adam sanatçısı tarafından taklit edilecek ve bugüne kadar da öyle kalacak. McFarlane, çılgınca popüler bir kötü adam olan Venom'un yaratılmasına da yardımcı oldu. (Yönetmen Sam Raimi, Spider-Man 3 filmi için Venom'un ilk eskizleri için McFarlane'e geldi) McFarlane'in Spider-Man üzerindeki çalışması onu bir endüstri süperstarına dönüştürdü.

8 Çizgi Romanlarda İlk Büyük 'Ölüm' 1976-1980

Dark Phoenix Saga, Jean Gray ve Phoenix Force'un Grey'in görünürdeki ölümüyle sona ermesine odaklanan kurgusal Marvel Comics Universe'deki genişletilmiş bir X-Men hikayesidir. Chris Claremont tarafından, Dave Cockrum ve John Byrne'nin sanatıyla yazılmıştır. Bazen ikiye ayrılır; Phoenix Saga (X-Men [cilt 1] #101-108, 1976-77) ile Grey'in M'Kraan Crystal ve Dark Phoenix Saga'nın (X-Men cilt 1) gücü ve onarımına ilişkin görünen varsayımına atıfta bulunur. #129-138, 1980) yolsuzluğuna ve düşüşüne. En iyi bilinen ve en çok atıfta bulunulan çizgi roman hikayelerinden biridir ve geniş çapta bir klasik olarak kabul edilir.

7 Darkseid, Süper Kahramanlar Lejyonuna Karşı

Zaman yolcuları Supergirl ve Superboy da dahil olmak üzere 30. yüzyıldaki her süper kahramanın birleşik gücü tarafından nihayetinde engellenmiş olsa da, LSH'yi şu şekilde lanetleyerek son kahkahayı Darkseid aldı: "En saf olanınız ilk giden olacak!" Apokolips'in hükümdarı Şimşek Delikanlı ve Satürn Kız'ın ikizlerinden birini kaçırıp çocukla zamanda geriye gidip onu Lejyon'un en büyük düşmanlarından biri olan canavar Validus'a dönüştürdüğünde iyi oldu!

6 Kara Şövalye Dönüyor #25 Frank Miller, 1986

Bu kapak, Watchmen # 1 (altı ay sonra Eylül 1986'da yayınlandı) ile birlikte, çizgi romanların pazarlanma ve halka satılma biçiminde büyük bir değişikliği ifade ediyor gibiydi ve daha yaşlı ve daha sofistike bir izleyici kitlesine daha fazla güvenildiğini gösteriyordu. . Şimdi 15 yaşın üzerinde olan bu kapak, muhtemelen dönemin diğer tüm görüntülerinden daha fazla alay edildi, parodisi yapıldı, kaydırıldı, çalındı ​​ve yeniden üretildi. Bu basit bir kompozisyon, ancak muazzam bir ruh hali ve entrika içeren bir kompozisyon. Miller, kapağın anlatımsal ağırlığını taşımak için Batman'in ikonik silüetine güvenerek, bu minimalist kompozisyonla dikkate değer miktarda bilgi aktarıyor. Bu, Batman'in ilk Dedektif Çizgi Roman görünümüyle birlikte, türe neredeyse bağlı ve büyük ölçüde önemli.

5 Wolverine Incredible Hulk'un İlk Görünüşü #180, 1974

Kasım 1974'te yayınlanan Hulk 181, Len Wein tarafından yazılmış ve Herb Trimpe tarafından çizilmiştir. Çizgi roman, hayvan temalı karakter 'Wolverine'in ilk çıkışını içeriyordu. Başlangıçta Kanada'daki bir macera için atılan bir karakter olarak yaratılan Wolverine, Incredible Hulk # 180'de çok kısa bir giriş yaptı. Bir süredir ilk gerçek görünüşü olarak kabul edilen bu kamera hücresiydi. Son on yıl içinde bir ara sorunlar tersine döndü ve Hulk 180 minyatür statüsüne düşürüldü. 1975'te Wolverine, Giant-Size X-men # 1'de yeni bir takım üyesi olarak göründü. Sonraki yıllarda popülaritesi ve efsanesi, kendi mini dizisinde başrol oynayana ve sonunda 1988'de solo bir unvana ulaşana kadar büyüdü.

4 En Büyük İki Çizgi Roman Şirketi Birleşiyor 1996

DC ve Marvel çizgi roman evrenlerini kişileştiren kardeş iki varlık, birbirlerinin varlığından haberdar olurlar. Her evrenin ilgili 'en iyi' süper kahramanlarını içeren bir dizi düelloda birbirlerine meydan okurlar ve kaybeden evren nihayetinde var olmaktan çıkar. Kahramanlar arasında on bir birincil savaş vardır ve beş dövüşün sonucu 'hayran oyları' ile belirlenir. Hikaye bir tarafı galip olarak göstermese de Marvel sonunda DC'den daha fazla oy alır. "Kardeşler", DC'nin Batman'i ve Marvel'in Wolverine'inin bir birliği olan Dark Claw gibi birçok kahramanın birleştirilmiş versiyonlarının işgal ettiği "Amalgam Universe" adlı yeni bir evreni geçici olarak yaratarak durumu çözer. 'Access' adlı boyutlar arası bir gezgin, sonunda evrenleri orijinal ve sağlam hallerine geri döndürmeyi başarır. 1997'de mini dizi, En Sevilen Sınırlı Dizi için Çizgi Roman Satın Alma Rehberi Hayran Ödülü'nü kazandı.

3 Bir Simgenin Ölümü 1993

DC Comic'in 1993'teki geçiş olayı için katalizör görevi gören Çizgi Roman. Tamamlanan çok sayıdaki hikaye dizisine "Süpermen'in Ölümü ve Dönüşü" başlığı verildi. Ticari ciltsiz versiyon, tüm zamanların en çok satan çizgi romanıdır. Hikayenin öncülü, adı kadar basit: Süpermen, Metropolis sokaklarında Doomsday adlı durdurulamaz gibi görünen bir ölüm makinesiyle savaşa giriyor. Dövüşün sonunda, her iki savaşçı da yaralarından ölür. Sonunda, Süpermen'in yerine dört yeni kahraman ortaya çıktıktan sonra, Çelik Adam haklı konumunu geri almak için geri döner.

2 Ağ Sapancısının Kökeni 1962

15. sayıyla (Ağustos 1962) Amazing Adult Fantasy, Amazing Fantasy olarak yeniden adlandırıldı ve iptal edilmesi planlandı. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan yayıncı Martin Goodman, Lee'nin yeni bir tür Süper Kahraman olan Örümcek Adam'ı tanıtmasına izin vermeyi kabul etti - bir genç olacak ama bir yardımcı olmayacak ve herkesin şüpheleri, nevrozları ve para sorunları olan biri. Amazing Fantasy # 15'in satışları, Marvel'ın o zamanki en yüksek satışlarından biri olduğunu kanıtladı ve The Amazing Spider-Man, yeni karakterin görünen popülaritesinden yararlanmak için hızla piyasaya sürüldü.
Marvel'in en popüler karakterinin ilk sayısı olan Amazing Fantasy #15, hayranlar ve koleksiyonerler arasında medya tarihindeki en önemli ve değerli çizgi romanlardan biridir.

1 Bir Amerikan Klasiği Doğuyor 1938

Action Comics, terimin popüler tanımıyla ilk büyük 'Süper Kahraman karakteri' olan Superman'i tanıtan Amerikan Çizgi Roman serisidir. Şirket, birkaç isim değişikliğinden sonra DC Comics adını alacaktı. Jerry Siegel ve Joe Shuster, yarattıkları Superman, AKA Kal-El'in (orijinal olarak Kal-L) Nisan 1938'de (kapak tarihi Haziran) Action Comics # 1'de piyasaya sürüldüğünü gördüler. (Bugünkü yaklaşık değer (“nambaya yakın” durumda): 1.380.000 USD.). Süpermen, yeni bir fantezi alt türünü resmileştirerek çizgi roman ve şeritlerin ortamını kalıcı olarak değiştirdi.

Çizgi Roman Tarihindeki En Önemli 10 An konusu nedir nerededir sorusuna cevap oldu mu ?

-